BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika Peşmerge ölü sayısı

Kobani son dakika haberleri Mürşitpınar'dan geldi ölen peşmerge sayısı ve Kürt sivil sayısı 15'e çıktı. Neçirvan Barzani Kobani bilançosunu açıkladı işte son durum.

Abone ol

KOBANİ'nin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelik IŞİD saldırısıyla ilgili son dakika haberleri Neçirvan Barzani verdi, ölen Peşmerge ve sivil sayısı 15'e çıktı işte Kobane de son durum.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat’a, IŞİD’le savaşta şehit düşen ve yaralanan peşmerge sayısını verdi.

IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’na saldırılarında ölen peşmerge ve sivil sayısının 15’e çıktığı, yaralı sayısının da 20’nin üstünde olduğu bildirildi.

Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grubu üyesi Rênas Cano, “Başbakan Barzani Bağdat’ta dün, Merkezi Irak Hükümeti yetkililerine, IŞİD’le savaşırken şehit olan ve yaralanan peşmergelerin sayısını içeren bir dosya verdi” dedi.

kobani-mürşitpinar.jpg
BARZANİ : PEŞMERGEYİ ÖLÜME GÖNDERMEYİZ

Neçirvan Barzani Musul'un kurtarılması için planlanan büyük operasyonda yer almayacaklarını açıkladı. Kürt parlamenter Cano'nun verdiği bilgiye göre Barzani toplantıda şunları söyledi;

“Kürdistan Bölgesi, peşmergeleri Musul için ölüme göndermeyi düşünmüyor. Çünkü Musul halkı, kentlerinin kurtarılmasını istemiyor.”

IŞİD'İN MÜRŞİTPINAR SALDIRISI SONRASI SON DURUM

Mürşitpınar'daki kanlı saldırıdan sonra Kobani'de nispeten sessizlik hakim. Koalisyona ait savaş uçakları dün 7 hava saldırısı gerçekleştirdi. Hava saldırılarının, Şeria Mahallesi ile 48. Cadde civarına yapıldığı belirtildi.

IŞİD’in gün içinde birkaç top atışında bulunurken, Peşmerge Güçleri de karşılık verdi.

kobane.20141201101950.jpgIŞİD mensupları 4 bomba yüklü araçla Mürşitpınar Sınır Kapısı’na saldırmıştı.

YPG'DEN BİLANÇO

Kobani'de çatışan YPG güçleri ise son 24 saatte Belediye binası çevresinde IŞİD'in saldırı başlattığını ve buradaki çatışmalarda 13 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG açıklamasına göre Kobani'de son 24 saat içinde yaşanan toplam 83 IŞİD militanı öldürüldü. Ancak bu rakam bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmıyor.

KAPININ ARKASI CEHENNEM

Öte yandan Vatan Gazetesi muhabirleri Mürşitpınar Sınır kapısındaki büyük saldırının ardından öte yanı görüntüledi.

mürşitpinar-saldirisi-kobani.jpg
Emniyetin verdiği bilgilere göre, saldırıda yaralı YPG'lilerin Türkiye tarafına alındığı, özel harekat polisleri ve jandarma özel harekat ekiplerinin konuşlandığı Bakanlar Kurulu kararıyla geçici olarak kurulan çelik konstrüksiyonlu kapı yerle bir oldu. Saldırı anında ise kapının 200 metre gerisinde jandarma özel harekat ekiplerinin zırhlı araç içinde oldukları için kurtuldukları ortaya çıktı.

ÖLÜ SAYISI 50 Mİ?

IŞİD'in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaydebenlerin ve yaralananların sayılarına yönelik çelişkili bilgiler var. Saldırıdan hemen sonra 26 YPG'linin Türkiye'ye alınıp hastanelere gönderildiği ve 12'sinin de ağır yaralı olduğu belirtildi. Sınır kapısına yakın olan PYD'nin karargahı ve patlamanın olduğu alanda da yaklaşık 50 YPG'linin öldüğü öne sürüldü.

VALİ : SALDIRDILAR AMA ELE GEÇİREMEDİLER

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD militanlarının Suriye’nin önceki günkü saldısının 4-5 saat sürdüğünü ancak yoğun saldırılara rağmen kapının el değiştirmediğini söyledi. Küçük şunları anlattı:

"IŞİD militanları tutunamadan geri çekildi. Kapı PYD güçlerinin elindedir. Durum stabildir. Yaralıları Yumurtalık sınır kapısından ambulanslarla aldık. Suruç ve Şanlıurfa Devlet Hastanelerine sevk ettik.”