BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.433,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kitap okudular paza kazandılar

Niğde Fatih Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından merkez liseler arası kitap okuma yarışmasının finali yapıldı.

Abone ol

Niğde Fatih Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından 'Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde merkez liseler arası kitap okuma yarışmasının finali yapıldı.

Birinci olan Bor Akın Gönen Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Yalçın, hediyesini Niğde Valisi Alim Barut'tan aldı.

Programda konuşan Fatih Lisesi Müdürü Hilmi Arala, "Hedefimiz, Niğde genelinde bulunan 44 lisedeki 15 bin lise öğrencisine 7 adet kitap okutabilmek ve Niğde'nin kültür hayatına katkıda bulunmaktır. Lise hayatı boyunca 7 tane kitap okuyan öğrencilerimiz olduğu düşünülürse bu yarışmanın önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmanın birincisine Bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise 500 TL vereceğiz." diye konuştu.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ise kitap okumaya hava gibi yemek gibi, su gibi ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Sümeyye Yalçın da, "Yarışmaya 3. kez katılıyorum. Kendi adıma biraz olsun çıtayı yükselteyim ve her girdiğimde biraz daha başarılı olayım istiyordum ama anlıyorum ki asıl önemli olan o değilmiş. O kitabın insana ne sağladığı, hayatında ne gibi değişiklikler yaptığı önemli." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.