BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL

'Kırmızı' kent Konya'da mezarlıklar doldu! En büyük 2 mezarlık defin işlemlerine kapatıldı

Koronavirüs risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Konya’da şehir merkezinde bulunan iki büyük mezarlık ile ilgili yeni bir karar alındı. Konya Büyükşehir Belediyesi her iki mezarlıkta da yüzde 99 doluluk oranına ulaşıldığından dolayı 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren defne kapatıldığını duyurdu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüsü risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Konya'da her geçen gün artan vaka sayısı endişelendiriyor. Kentin durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı güncel koronavirüsü vaka haritasına da yansımıştı. Haritaya göre, Konya'da 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısının 119,28'den 150,98'e yükseldiği görüldü.

Mezarlıklar yüzde 99 doldu

Kentte artan vaka ve ölüm sayılarının ardından Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Üçler Mezarlığı ve Selçuklu ilçesinde yer alan Musalla Mezarlığı ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi yeni bir karar aldı. Belediye meclisinin aldığı karara göre, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nün sorumluluğu altında bulunan Üçler ve Musalla Mezarlığı, kapasitesinin yüzde 99 doluluk oranına ulaştığından dolayı 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren defne kapatılacak.

Belediye afişlerle duyurdu

Belediye meclisinin aldığı kararın ardından mezarlık girişlerine vatandaşları bilgilendirmek için “Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 12.02.2021 tarih ve 98 sayılı kararına göre Üçler Mezarlığı ve Musalla Mezarlığı 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren yeni defne kapatılacaktır” yazılı afişler asıldı.

“Ölü sayısı yüzde 66 arttı”

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, Konya'daki korona salgınıyla ilgili şunları söyledi:

- 1 yıldır devam eden pandemi sürecinde koronavirüs kaynaklı günlük ortalama 25-30 vatandaşımız hayatını kaybediyor.

- Koronadan önceki dönemle bugünü kıyasladığımızda günlük ölüm sayısı yüzde 60 civarında arttı.

- Kent merkezinde bulunan 2 mezarlığımızda da az sayıda olan mezar yerleri koronadan kaynaklı ölüm sayılarının artması nedeniyle kısa sürede doldu.

Konya'da ek tedbirler alınmalı

Konya'da koronavirüsü vaka sayılarının arttığını da dikkat çeken Çetin, şu ifadeleri kullandı:

- Konya'da vaka sayılarımızın büyük çoğunluğu mutant virüs. Şu an kamu hastanelerimizdeki yoğunluktan da  vaka sayılarının artışa geçtiğini gözlemleyebiliyoruz.

- Özellikle Konya'da etkili olan mutant virüsün etkilerini ilerleyen günlerde daha fazla hissetmeye başlayacağız. Bunun için kentte mutlaka ek tedbirlerin alınması gerekiyor.