BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  GÜNCEL

Kırıkkale Başsavcısı görevden alındı! Sebebi Çakıcı mı?..

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar'ı görevden aldı. Bayrakdar, tenzili rütbe ile Ankara'ya savcı olarak atandı. HSK kararının Kırıkkale Keskin Cezaevi'nde kalan Alaaddin Çakıcı ile ilgisi var mı?..

Abone ol

HAKİMLER ve ve Savcılar Kurulu (HSK) Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar'ı görevden alarak Ankara Cumhuriyet Savcılığına atadı. Alınan bilgiye göre, HSK Birinci Dairesi, Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak bulunan Alaaddin Çakıcı'nın basında yer alan açıklamaları üzerine resen inceleme başlattı. 

Kurul, Bayrakdar'ın Kırıkkale Başsavcılığı görevinden alınarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığına atanmasına karar verdi. Bayrakdar'ın yerine, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz getirildi. Ayaz'dan boşalan Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına, daha sonra atama yapılacağı öğrenildi. 

Kırıkkale Keskin Cezaevi'nde kalan Alaaddin Çakıcı'nın son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Karar yazarlarına yönelik tehditleri ile gündeme gelmişti. Son olarak Alaaddin Çakıcı'ya, tedavisinin sürdüğü Keskin Devlet Hastanesi'nde sağlık kurulu raporuyla 'sınırsız ziyaretçi' izni verildiği ortaya çıkmıştı. 

Alaattin Çakıcı esrarı! 2 gün arayla Erdoğan'a dediğine bakın

Karar Gazetesi sahibi Mehmet Aydın ve yazarları için Çakıcı'dan yeni emir