BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,41
ALTIN 2.487,21
HABER /  GÜNCEL

K.Irak'ta PKK'ya Kürt isyanı

YDP tüm Kürt gruplarını PKK'ya karşı birleşmeye ve bombalı saldırıyla öldürülen Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dunlayıcı cinayetini kınamak için imza vermeye çağırdı.

Abone ol

Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dunlayıcı'nın bombalı saldırıda öldürülmesi, terör örgütü PKK'ya muhalif Kürt örgüt ve gruplarının tepkisine yol açtı. Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğine inanan Yurtsever Demokrat Partisi (PWD), tüm Kürt grup ve hareketleri PKK'ya karşı birleşmeye ve cinayeti kınamak için imza vermeye çağırdı.

PKK'ya alternatif oluşturmak amacıyla bir süredir faaliyetlerini artıran yasal ve yasadışı Kürt oluşumları, Dunlayıcı'nın aracına bırakılan bombalı saldırıda ölmesiyle örgüte yönelik aktif mücadele kararını tartışmaya açtı.

Şiddet eleştirildi

PKK'nın, Kürtler üzerindeki etkisini kırmak amacıyla kapsamlı bir propaganda ve imza kampanyası başlatıldı. PWD yöneticileri Hüseyin Kaytan ve Aydın Bingöl tarafından "kamuoyuna" başlığıyla başlatılan ve tüm Kürt çevrelerine yayılan imza kampanyasıyla geniş kesimlerin desteği sağlanmaya çalışılıyor.
İmzaya açılan metinde, PKK hareketinin kendi dışında gelişmek isteyen örgüt ve şahsiyetlere karşı şiddete başvurmasının Kürtlerin oluşturmaya çalıştığı ulusal birliği parçaladığı belirtildi. Metinde şöyle denildi:

'PKK'yı lanetliyoruz'

"PKK hareketinin, özellikle Kuzey Kürdistan'da (Türkiye'nin güneydoğusu kastediliyor) kendisi gibi düşünmeyen hareket ve şahsiyetlere karşı cinayetlere kadar varan yok etme ve yok sayma eylemleri kabul edilemez. Son bir yıl içinde PKK'nın, PWD ve diğer Güneybatı (Suriye) ve Doğu Kürdistanlı (İran) Kürt hareketlerinin üyelerinin hayatına kasteden cinayetlerini protesto ediyoruz.

Bu cinayetler zincirinin son halkasını, PWD koordinasyon kurulu üyesi Kani Yılmaz ve PWD üyesi Sabri Tori'nin PKK'ya bağlı özel güçler tarafından 11 Ekim günü Süleymaniye'de öldürülmesini lanetliyor, PKK'yı, Kürt ulusal özgürleşme ve güçlenmesini baltalayan bu eylemlerinden hemen vazgeçmeye çağırıyoruz."

Haber: Namık Durukan
Kaynak:

ani