BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14

Kınarken bile samimi değilsiniz!

İsrail'in Gazze'yi vurduğu günden bu yana, meseleye "en duyarlı" olanların bile nasıl bir hal aldığını şaşkınlıkla izliyorum.

Gazze'de insanlar değil insanlık ölüyor.
 
İsrail'in bitmeyen zulmü şiddetini artırarak devam ederken Gazze'ye kara harekatı başlattığı gün, işi resmen görsel bir şova döktü.
 
Bir şehrin bombalanışını, bebeklerin öldürülüşünü, insanların kanlar içinde katledilişini izledi tüm dünya. Hem de hiç utanmadan...
 
Bu zulme "dur" demek için müslüman olmak gerekmezdi ama müslüman ülkelerin bile sessizliği ayrıca bir utanç tablosu olarak geçti tarihe.
 
Evet, Gazze'de "insanlık" öldü...
 
Ama sadece Gazze'de mi?
 
İsrail'in Gazze'yi vurduğu günden bu yana, meseleye "en duyarlı" olanların bile nasıl bir hal aldığını şaşkınlıkla izliyorum.
 
Herkes durduğu yerden "ne desem de Filistin üzerinden düşmanıma çaksam" derdinde. 
 
Metaforların, aforizmaların, arşivlerin bini bir para.
 
Geziciler Erdoğan'a, Erdoğan paralellere, milli görüşçüler cemaate, cemaat Erdoğan'a... Artık kim nerden tutturabilirse. Tam bir kısır döngü. 

Elbette vatandaş olarak hükümet ve Başbakan'dan bu konuda daha somut adımlar atılmasını beklemek haktır. Benim bahsettiğim böyle bir tutum değil. Bunun çok daha ötesinde, meseleyi ayrım gözetmeksizin her cenahtan kendi iç hesaplarına kurban edenlerdir.
 
Hatta bazıları o kadar ileri gidiyor ki utanmasalar "iyi ki İsrail Gazze'yi vurdu da bize malzeme çıktı" diyecekler.

Hayır, abartmıyorum. Bunu görmek için Twitter'da haddini aşan yorumlara şöyle bir bakmanız yeterli.
 
Sözde herkes İsrail'i kınıyor ama kınarken bile "falanca hala kınamadı" diyerek yapıyor bunu. Kınamak da yetmiyor, "kınadı ama...." diye devam eden paranoyak bir hal bütünüyle ele geçirmiş bazılarını.
 
Yazık ki biz bu haldeyken Filistin Türkiye'den yardım bekliyor
 
Oysa biz onların acıları, yitip giden canları, kaybettikleri yavruları üzerinden birbirimizi vurmakla meşgulüz. 
 
Siz kınamalarınızı yarıştırırken, bir devlet tüm şımarıklığıyla dünyanın gözünün içine baka baka ölüm yağdırıyor bir kente.
 
Hiç Arap ülkelerine bakıp da duyarsızlıklarından dem vurmaya gerek yok. Biraz kendimize dönüp baksak İsrail'in bu cesareti nereden aldığını daha iyi anlarız belki de. 
 
Kendi içinde bile "en duyarlı biziz, bizden başka kimse gerçekten duyarlı değil" göndermeleriyle dolu mesajlar, artık mide bulandırıyor. 
 
Orada attığı bombaların etkisiyle yaralanan insanlar, hastaneye gidemesin diye ambulanslara bile ateş açmaktan geri durmayan bir zalim varken;

burada, "nasıl yaparım da 3-5 laf daha sokuştururum" hesabıyla boyuna düşmanının açığını yakalama hevesinde olmak! 
 
Artık mesele İsrail'i kınamaktan çıktı, İsrail üzerinden birbirini kınamaya döndü farkında değil misiniz?
 
Bu resmen akıl tutulmasından başka bir şey değil!
 
Bir kere olsun herhangi bir acıyı iç siyasete alet etmeden yaşayamayacak mı bu ülke?
 
Kınamayın kardeşim! 
 
İsrail'in Filistin nefretine ateş püskürürken bile kendi nefretinde boğuluyorsan, kinin bu vahşeti bile kendi hesaplarına meze yaptığını görmeyecek kadar gözlerini kör ettiyse kınama!
 
Böyle kınayacaksan eksik kalsın.
 
Sen burdan, oturduğun yerden "kınıyorum" twiti atınca İsrail korkudan titremiyor zaten, merak etme.