BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99

Kimse buraya gidemiyor fakat o tek başına yaşıyor!

Kimse buraya gidemiyor fakat o tek başına yaşıyor!

ABD'nin Alaska eyaletinde, bir nehrin kenarında ikamet eden tek insan topluluğu Atchley ailesi ve sıra dışı yaşamları ilk kez fotoğraflandı.

Kimse buraya gidemiyor fakat o tek başına yaşıyor!
ABD'nin Alaska eyaletinde, 400 kilometre uzunluğundaki Nowitna Nehri'nin kenarında yaşayan tek insan topluluğu Atchley ailesi. En yakın kasabaya 160 kilometre uzakta yaşayan aileyi geçtiğimiz 18 yıl içinde sadece bir avuç insan ziyaret etti. Fotoğrafçı Ed Gold ise Atchley ailesiyle 11 ay geçirerek yaşamlarını fotoğrafladı. YILDA BİR KEZ ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR Aile yılda bir kez büyük bir market alışverişi yapıyor. Bu alışverişin içinde süt tozundan domates salçasına, pirinçten mısıra ve fasulyeye kadar her şey var. Alışverişin dışında aile ayı, kurt, tavşan, ördek ve kunduz avladığı gibi yaban mersini ve kuşburnundan reçel yapıyor. 44 yaşındaki Romey, "David gittiği zaman bir ayı vurmak zorunda kaldım. Tek başıma bütün bir gün boyunca derisini yüzdüm, soydum ve etle uğraştım" diyor.
Kimse buraya gidemiyor fakat o tek başına yaşıyor!

GÜNÜ İSTEDİKLERİ GİBİ YAŞIYORLAR Aile, zamanlarını kendi ihtiyaçlarına uygun olarak istediği gibi ayarlıyor. Gün ışığına göre günlük rutinini üç saat ileri ya da geri çekebilen aile, genelde 16.30'da kahvaltı yapıyor. Uzun kış günlerini marangozlukla, temizlik ve onarımla geçiriyor. 22: 00'de akşam yemeği yedikten sonra sohbet ediyorlar, gitar çalıyorlar ya da yazı yazıyorlar. Yatağa ise genelde 04.00'te gidiyorlar.

Kimse buraya gidemiyor fakat o tek başına yaşıyor!

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ AİLESİ VERİYOR Ailenin 13 yaşındaki oğlu Sky, evde eğitim görüyor. Ailesi aşçılık ve marangozluk üzerinden matematik öğretmek gibi yeteneğe dayanan bir eğitim modeli uyguluyor. David ve Romey oğullarının eğitiminin bir parçası olarak 'Grand Theft Auto' video oyunu oynamasına izin veriyorlar. Sky'ın böylece 'kendine güveni ve işleri çok da ciddiye almamayı' öğrendiğini söylüyorlar. Sky bu eğitim sisteminden memnun olduğunu, "Hiç okula gitmedim ama sanırım gitsem çok da sevmezdim" diyerek açıklıyor. Tek arkadaşının uçakla 75 dakika uzaklıkta olan Fairbanks kasabasında yaşayan Ella olduğunu söylüyor. Ancak Ella'nın da çok görmediği için kendisine bir yabancı olduğunu ekliyor.

Kimse buraya gidemiyor fakat o tek başına yaşıyor!

PARA SIKINTISI ÇEKİNCE HAYVAN DERİSİ SATIYORLAR Eğer para sıkıntısı yaşarlarsa 52 yaşındaki David, yüzülmüş derileri satıyor, kulübe inşa ediyor ya da 1.600 kilometre uzaklıktaki altın madeninde çalışıyor. Ancak güneş enerjisinin de yardımıyla aile genelde yılda sadece 12 bin dolar ile geçinebiliyor.