BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

Kilis'ten son haberler ölü sayısı yükseldi!

KİLİS'e dün Suriye tarafından atılan roket mermisi sonucu 1 kişi ölmüş, 16 kişi yaralanmıştı. Dün yaralanan 23 yaşındaki Suriyeli Fadıl Emin bugün yaşamını yitirdi. Ayrıca, Kilis'e çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bildirildi.

Abone ol

Kilis'te dün roket mermisinin düşmesi sonucu yaralanan Suriye uyruklu Fadıl Emin, hastanede hayatını kaybetti. Son ölümle birlikte,bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Fadıl Emin’in ölümüyle Kilis’te geçen ocak ayından bu yana Suriye'den atılan Katyuşa roketatar mermilerinin infilak etmesi sonucu ölenlerin sayısı 6’sı Suriye uyruklu olmak üzere 17’ye yükseldi.

KİLİS'TE ASKERİ HAREKETLİLİK ZIRHLI ARAÇLAR GİTTİ

Gaziantep'ten roket mermilerinin düştüğü Kilis çok sayıda askeri zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Zırhlı araçların IŞİD denetimindeki Bab bölgesinin karşısında bulunan Elbeyli İlçesi'ne konuşlandırılacağı belirtildi.

KENTTE TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Suriye tarafından atılan Katyuşa roketatar mermilerinden ölenlerin sayısının 17'ye çıktığı, 50'den fazla kişinin yaralandığı Kilis'te gerginlik iyice tırmandı. Dün 5 roketatar mermisinin atılmasına tepki olarak sokağa çıkarak eylem yapanların polis müdahalesiyle dağıtıldığı kent, yeni güne yine tedirgin uyandı. Sokakların boş olduğu kentte görevliler dünkü patlamanın izlerini silmeye çalışıyor.

Kilis'e geçen ocak ayından itibaren Suriye tarafında IŞİD denetiminde olan Bab bölgesinden 45 Katyuşa roket atar mermisi atıldı. Kent merkezinde patlayan mermiler 5'i Suriyeli 16 kişinin ölümüne, 62 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Son olarak dün sabah saatlerinde 2, akşam saatlerinde ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın kentte olduğu sırada atılan 3 roketatar mermisi 1 kadının ölümüne, 26 kişinin yaralanmasına neden oldu. Bu patlamalarla birlikte tedirgin olan yüzlerce kişi tepki için Valilik önüne yürüdü.

Kilis Valiliği'nin geçen Cuma günü 1 ay süreyle tüm etkinlik ve yürüyüşleri yasakladığı kentte, güvenlik güçleri protesto yürüyüşü yapanları basınçlı su ve biber gazlı müdahale ile dağıttı. Geç saatlere kadar süren olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülenler, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

KİLİS'TE SON 4 AYDA 17 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kilis'e yılbaşından bu yana Suriye'den atılan 50'ye yakın roket ve havan mermisi düştü. Bu olaylarda 17 kişi yaşamını yitirdi, 50'den fazla kişi yaralandı. 

Halep'in kuzeyinde kayıplar veren terör örgütü IŞİD, ocaktan bu yana  Kilis'e roketli ve havanlı saldırılar düzenledi. Savaşın ilk günlerinden beri  Suriyelilere kucak açan Türkiye'nin güneydeki en uç noktalarından Kilis, son  dönemlerde Suriye'den atılan roket mermileriyle gündeme geldi.

Söz konusu olayların ilki 18 Ocak'ta gerçekleşti. Suriye'den ateşlenen  3 roket mermisinden 2'si boş araziye düştü, birisi 4 okulun bulunduğu okullar  bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet etti. Olayda, okul hizmetlisi  Ayşegül Polat (25) yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Yaralanan 12 yaşındaki  Gülten Canpolat, 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Suriye'den atılan bir başka mermi de 23 Ocak'ta Karaali Mahallesi  Türbedar Sokağı'ndaki 2 katlı bir evin girişine isabet etti. Evin giriş katının hasar gördüğü patlamada, biri çocuk 2 kişi yaralandı. Kentte toplantı ve gösteri yürüyüşleri, 30 gün süreyle yasaklandı.