BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te IŞİD saldırısı 1 Şehit

KİLİS 'te IŞİD kontrolü bölgesinden ateş açıldı. Son dakika haberine göre, 1 Astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı. TSK da karşı operasyon başlattı.

Abone ol

KİLİS 'te IŞİD kontrolü bölgesinden ateş açıldı. Son dakika haberine göre, 1 Astsubay şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Türkiye arka arkaya gelen saldırılarla sarsılıyor. Bu kez son dakika haber Kilis'ten geldi. Diyarbakır'da bir polisin şehit edildiği saldırıdan 2 saat sonra bu kez Kilis'te askere saldırı düzenlendi.

KARAKOLA ATEŞ AÇILDI 1 ŞEHİT VAR

Suriye tarafından ateş açılması sonucu bir astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

ASKERLER ELLERİNDEN VURULDU
Güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI
Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

TSK SURİYE'YE OPERASYON BAŞLATTI

Aynı gün arka arkaya gelen bu saldırıların ardından bir sıcak gelişmeyi de Reuters haber ajansı duyurdu. Aajans astsubayın şehit edilmesinin ardından TSK'nın Suriye'deki hedeflere operasyon başlattığını duyurdu.

KOMUTAN SINIRA GİTTİ
Türk Silahlı Kuvvetleri olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi. Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti. 

NELER OLUYOR? ENDİŞE YARATAN TABLO

SURUÇ (20 TEMMUZ 2015)  :
Türkiye kabus gibi bir hafta yaşıyor. Pazartesi günü IŞİD'in Kobani'ye gitmek üzere toplanan gençlere yönelik canlı bombalı saldırısında 32 kişi ölmüş yüze yakın kişi yaralanmıştı.


ADIYAMAN : Aynı günün akşamında PKK'da silahlarını ateşlemiş ve Suruç saldırısına misilleme niteliğinde düzenlediği Adıyaman'daki saldırıda 1 asker şehit edilmişti.

CEYLANPINAR (22 TEMMUZ 2015) : PKK Suruç'a misilleme olarak bu kez polisi hedef aldı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisi evlerinde şehit etti.

DİYARBAKIR (23 TEMMUZ 2015) : Bugün de ilk saldırı haberi saat 14.45'te Diyarbakır'dan geldi. Trafik kazası ihbarı yaparak polisler pusuya düşürüldü. Uzun namlulu saldırıda 1 polis şehit olurken diğer poliste ağır yaralandı.

Sadece 3 gün içinde Türkiye'nin bir anda kan gölüne dönmüş olması endişe yarattı. 'Neler oluyor' dedirten tabloda bir yanda PKK saldırıları diğer yanda IŞİD saldırıları yer alıyor. Türkiye ise PKK ile IŞİD'in topraklarına sıçrayan kanlı savaşında sürekli can kaybı yaşıyor.