BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'nun olay fotoğrafı Akdoğan köşesine taşıdı

AK Partili Yalçın Akdoğan, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki tartışılan ziyaretini gösteren fotoğrafa yer verdi.

Abone ol

AK Partili Yalçın Akdoğan, bugünkü köşesinde Washington'da Aralık 2013'te FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Türki Amerikan Birliği'ni (TAA) ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafına yer verdi.

Dershane krizinin patlak verdiği hükümet-Cemaat kavgasının tam ortasında gerçekleşen bu ziyaret olay olmuştu. CHP'nin ABD'deki bu tartışılan teması 3 yıl sonra yeniden gündemde.

FETÖ ile mücadele altında hükümeti karşı darbe yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'na, AK Parti'den kanadından tepkiler gecikmedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Star gazetesinde "FETÖ’nün siyasi hamisi Kılıçdaroğlu’na cevabımdır" başlıklıyazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

"KILIÇDAROĞLU FETÖ'NÜN ADETA SÖZÜSÜ"

Çok konuşulan ziyaretin fotoğrafını yazısına taşıyan Akdoğan, CHP'nin ‘mağduriyet edebiyatı’ üzerinden FETÖ’cülerin hamiliğine soyunduğunu iddia etti.

Akdoğan'a göre Kılıçdaroğlu FETÖ’cülerin hükümeti devirmek için giriştiği Gezi olayları, 17 Aralık yargı darbesi gibi hamlelerde siyasi ayağı ve savunuculuğunu çekti.

CHP ile FETÖ arasında ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışıyla ilişki geliştiğini ileri süren Akdoğan, "2014’teki yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, 2015’teki milletvekili seçiminde de kendisini göstermiştir." diye yazdı.

"FETÖ TELEVİZYONLARI ÖNÜNDE VÜCUDUNU SİPER EDENLER DE BU SÖZCÜLER"

Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün hükümete karşı yürüttüğü psikolojik harekatın adeta sözcüsü olmakla suçlayan yazar, "CHP sözcüleri FETÖ’nün ellerine verdikleri bilgilerle siyaset yapmışlar, adeta paralel yapı üflemiş onlar oynamıştır. FETÖ’nün gazete ve televizyonları önünde vücudunu siper edenler de bu sözcülerdir." ifadelerine yer verdi.

İŞTE AKDOĞAN'IN BAHSETTİĞİ O ZİYARET

ABD'DE CHP-CEMAAT BULUŞMASI

Washington’da temaslarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aralık 2013'te Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Türki Amerikan Birliği (TAA) temsilcileriyle görüştü.

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Grup Başkanvekili Engin Altay yer aldı. 

TAA kanadını ise Başkan Faruk Taban ve çatı derneğe üye diğer kuruluşlardan Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu (MAFTAA) Başkanı Mahmut Yeter, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi (TCAE) Başkanı Kemal Öksüz, Türk Amerikan İş Grubu (TABN) Başkanı Talha Saraç'ın dahil olduğu dernek yöneticileri temsil etti.

TANIŞMA TOPLANTISI

Görüşme sonrasında Türki Amerikan Birliği tarafından yapılan açıklamada buluşmanın “tanışma ve sohbet toplantısı” niteliğinde olduğu belirtildi. CHP liderinin partisinin dış politika vizyonu, Türkiye’de farklı sosyal kesimleri kucaklama girişimlerini anlattığı da ifade edildi. CHP kaynakları ise görüşmenin sıcak bir havada geçtiğini, dershane tartışması gibi Gülen Cemaati’nin hassasiyet gösterdiği güncel poiltikaya dair konuların  sohbette ağırlık taşımadığı söyledi.