BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’nun makam aracı ile çarpışan sürücü tutuklandı

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu makam aracı ile ç...

Abone ol

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu makam aracı ile çarpışan sürücü tutuklandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur’daki programının ardından Ankara’ya giderken 06 CHP 001 plakalı makam aracı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu yakınında O.Ü. yönetimindeki 08 AT 969 plakalı hafif ticari araç çarpışmıştı. İcra davasından dolayı aranması olduğu bildirilen sürücü O.Ü. yakalanmamak için korkup kaçmış ve ağabeyisi olay yerine gelerek kaza esnasında aracı kendisinin kullandığını ve ehliyeti olmadığı için paniğe kapılarak kaçtığını iddia etmişti. Gerçek durum, gözaltına alınan B.Ü.’nün polise çelişkili ifadeler vermesi ve olayın gördü tanıklarından Emin Sarıkaya isimli vatandaşın ifadesi ile ortaya çıkmıştı. Polis ekiplerinin dikkati sayesinde aydınlatılan olayda, Kılıçdaroğlu’nun makam aracı ile çarpışan araç sürücüsünün, hakkında bir icra davasından dolayı ‘taahhüdü ihlal’ nedeniyle 90 günlük hapis cezası bulunduğu ortaya çıkarıldı. Kısa sürede yakalanan O.Ü. dün emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar Açık Cezaevi’ne gönderildi.
Öte yandan, O.Ü.’ye kaza mahalline terk ettiği içinde 166 TL’lik para cezası kesildiği ve ağabeyisi B.Ü.’ye de yalan ifade vermekten hakkında yasal işlem yapıldığı da öğrenildi.
(İHA)