BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan istifa yorumu: Günü gelecek hesap vereceksin

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'ın ve diğer başkanların istifasıyla ilgili olarak '' İstifa edenler suçludur. Sanıyorlar ki kurtulacağız? Günü gelecek hesabını vereceksin'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kadir Topbaş ile başlayan belediye başkanları istifalarını yorumlayan Kılıçdaroğlu, bu kişilerin hesap vereceğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul ve Düzce Belediye başkanlarının istifası için "Seçimle gelen seçimle gitmiyorsa istifa ettiriliyorsa istif eden kendi seçmenine hesap vermek zorundadır" yorumunda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

''İSTİFA EDEN SUÇLUDUR''

Seçimle gelen seçimle gitmiyorsa istifa ettiriliyorsa istif eden kendi seçmenine hesap vermek zorundadır. Gerekçelerini halka anlatmalıdır. Kadir Topbaş istifa etti. 'Niçin istifa ettiniz' diye sorduklarında 'Beni adam yerine koymadılar' diyor. Soruyorum, sizi kim adam yerine koymadı? Çık açıkça söyle, şu gerekçeyle istifa ediyorum. Bugün başka büyükşehir belediye başkanları için aynı şey konuşuluyor. İstifa edenler suçludur. İstifa etmeyip direnen, beni halk seçti diyenlere saygı duyarım.

"GÜN GELECEK HESABINI VERECEKSİN"

İstifanın iki neden olabilir. Yolsuzluk vardır, mahkeme önüne çıkmak isteme tehdit şantajla istifa eder. İki FETÖ üyesidir, Bylock kullanmıştır. İstifa etmeleri bu olayı kapatmaya yeter mi? Sanıyorlar ki kurtulacağız? Günü gelecek hesabını vereceksin. İstifaya zorlamak demokrasiye aykırıdır.

"SÖZCÜ İLE FETÖ'YÜ BİR GÖSTERMEK AKLI KAYBETMEKTİR"

Binali Yıldırım'a Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine operasyondan söz ediliyor diye sordum. Yok böyle bir şey dedi. Bir süre sonra operasyon yapıldı. Şimdi Sözcü'nün sahibine silahlı terör örgütü yöneticiliğinden iddianame hazırlandı. Sözcü gazetesinin FETÖ ile ne ilgisi var? Yazarlarının ne ilgisi var? Sözcü gazetesini FETÖ ile bir göstermek aklı kaybetmek demektir."

"TEOG KALKIYOR, NE OLACAK KİMSE BİLMİYOR"

Vatandaş çocuğunun iyi eğitim almasını istiyor. Biz eğitim dedikçe imam hatiplere karşısınız dediler. Açan parti biziz, karşı çıkmıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada çocuklarını denek olarak kullanan tek ülke Türkiye. Veliler ne yapacaklarını bilmediler. Dünya kadar atama bekleyen öğretmen var. Eğitimi boşladılar. Eğitim yatırımlarının oranı 2002'de yüzde 18'si şimdi yüzde 8.51'e düştü. İlkokulların yüzde 31'inde birleştirilmiş sınıflarda eğitim yapılıyor. 21. yüzyıldayız. 15 yılda sen eğitim sorununu çözemiyorsan o koltukta neden oturuyorsun? İlk LGS sonra OKS sonra SBS sonra Çoklu SBS sonra TEOG yapmışlar. Şimdi TEOG kalkıyor ne olacağını kimse bilmiyor. Böyle bir eğitim sistemi olur mu? Delisaçması.