BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
POLİTİKA

Kılıçdaroğlu uyardı: Rusya'yı da ABD'yi de...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de sözde 'sınır güvenlik gücü' kurulmasıyla ilgili karar alan ABD'yi uyardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'ya göndereceğiniz her silah acıyı büyütecektir, kanın ve gözyaşının akmasına yol açacaktır. O nedenle biz Rusya'yı da ABD'yi de uyarmak zorundayız." dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Suriye'de yeni ordu kurma kararı alan ABD vardı. Terör örgütlerine silah göndermenin bölgede acıları büyüteceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

RUSYA'YI DA AMERİKA'YI DA UYARMAK ZORUNDAYIZ: "Türkiye dünyanın en güzel coğrafyasında yer alıyor. Petrol boru hatları, doğalgaz boru hatları buradan geçer. Bu toprakların bir başka sorunu var. Komşular. Acı var, dinmiyor. Biz ülke olarak bütün bu gelişmelerden rahatsızız. Biz hükümet edenlere, Ankara'daki beylere önce petrolün tarihini oturun bir okuyun diyoruz. Bölge bir devletin tek başına yapılandığı bir bölge olmaktan çıkmış durumda. Suriye'de benzer bir olay yaşanıyor. 3.5 milyon Suriyeli sadece Türkiye'de. Bugün Ortadoğu aktörlerin yönlendirdiği bir Ortadoğu. Oradaki devletlerin elindeki ipler çıkmış durumda.

AYNI OLAYI AMERİKA YAPIYOR: Bir ucunda Türkiye, bir ucunda Rusya, bir ucunda İran, bir ucunda Amerika var. Bugün geldiğimiz noktanın en kötü aktörlerinden ve kaybedenlerinden birisi Türkiye. Silah göndermeyin terör örgütlerine dedik, silah gönderdiler. Aynı olayı Amerika yapıyor. Buradan uyarmak bizim namus borcumuzdur. İnsanlık bizim temel forumumuzdur diyorsanız ne PKK'ya ne onun uzantılarına, ne IŞİD'e ne onun uzantılarına silah göndermeyin. Ortadoğu'ya göndereceğiniz her silah acıyı büyütecektir, kanın ve gözyaşının akmasına yol açacaktır. O nedenle biz Rusya'yı da ABD'yi de uyarmak zorundayız."

Sitene Ekle