BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu konuştu Enflasyon değil otomobil fiyatları düştü

Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Enflasyon rakamlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, rakamların düşük gösterildiğini, düşüşün gıda fiyatlarında değil otomobilde olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Enflasyon rakamlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, rakamların düşük gösterildiğini, düşüşün gıda fiyatlarında değil otomobilde olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Ekonomik krizden herkes rahatsız Saray hariç. Eti gramla alan bir hale getirdiler milleti. Enflasyon düştü diye manşet atmış yandaş medya.

Ben size anlatayım. Düşen ne? Dize otomobil fiyatları düşmüş, benzinli otomobil düşmüş. Bizim bakkal mehmet efendi, bunlar her sabah otomobil mi yiyorlar. Gıda da fiyat düştü mü tam tersine artış bin 48 ve devam ediyor.

Otomobil fiyatları düştü enflasyon düştü deniliyor. Bizim derdimiz otomobil alanlar değil asgari ücretle çalışanlar, emeklilikte yaşa takılanlar. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında ücret alıyor. Bunlar kayıtlı bir kayıt dışı olanlar var. 

BAHÇELİ'YE CEVAP
Vatandaşın huzuru yerinde değil.  Hiç kimseyi özel olarak suçalamadım bir yanlışı varsa hatırlatım. Muhalefet partilerini eleştirmem. Eğer biz biririmizi eleştirirsek en büyük yanlışı yaparız. Bahçeli'ye kendi ağzı ile şun cevabını veriyorum.

"Türklüğü reddenden TC'yi silenden Cumhurbaşkanı olmaz olamaz.  Her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir ama Recep Tayyip Erdoğan olamazsın" diyor. Sayın Bahçeli kimin gölgesindesin. Ben sana birşey demiyorum sana senin sözünü hatırlatıyorum. Ülkücü kardeşlerimizin vatan, bayrak ve insan sevgisi aynen vardır. Biz hiçkimsenin gölgesine sığınmayız. Vatandaş borç batağında

VATANDAŞIN BORCU 520 MİLYAR
520 milyar lira bankalara borcu var. Bu yılın ilk 10 yında ödedikleri faiz eski para ile 55 katrilyon. Vatandaş bir düşünsün kime çalışıyor. Alın teri kime gidiyor. Çiftçi de borç batağında. Konya'dan küçük bir ülke var Hollanda. Üretimi Türkiye'den daha fazla. Niye peki küstürdüler çiftçiyi. 

Şeker fabrikaları için gittiğimizde pancar üreticileri yanımızda olmalıydı. Pancar tütün pamuk hangi alanda olursa olsun çiftçi geçinemiyor. Kayseri 36 bin besicisi olan biri ben battım diyor.

Tarım Bakanı çiftçileri topladı. Avrupa'dakiler kıyas edince Çiftçiler toplantıdan çıktı. Avrupa'da çiftçilerin geliri 20-25 bin dolar. Bunların anlayışı cebimi nasıl doldururum anlayışı. Birde bunların havuz medyası var. Bunlara göre ülkede dolar düşmüş enflasyon düşmüş her şey iyi. 

ETİ İHRACAT EDECEĞİZ NİYE İTHAL ETTİK O ZAMAN
Şimdi diyorlarki et ihracat edeceğiz. Neden et ithalat ettiler ettiler et doldurdular. Plansız programsız Türkiye yönetiliyor. Bu düzenden vatandaş, işçi, memur memnun değil sadece saray memnun. Tefecilerde halinden memnun.

114 günde Türkiye nasıl soyuldu. 13 Ağustosta 1 milyon dolar getiren biri 6 milyon TL aldı. Bunu devlet tahviline yatırdı. 3 Aralık'ta parasını çekti 7 milyon oldu. Aynı gün dolar alıyor. 1 milyon 406 bin dolar götürdü yurtdışında. Yaklaşık yüzde 40 para kazandı adam. Yalvarıyorsun para gelsin. Getiriyor doları türk lirası alıyor sonra gidiyor doları götürüyor.

KONKORDATOYU CUMHURBAŞKANI İLAN EDECEK
Şimdi konkordatoya yeni bir kanun getirecekler. Devlete ait diş hekimliği fakültelerinin borcu var ve ödenemiyor. Devlet diyorki ben bunu ödeyemem ama Cumhurbaşkanı izin verirse öderim diyor. Bu devletin konkordato ilan etmesidir. Bunun şartıda şu; feragat edecekler dava varsa bundan çeklecekler ve para alındıktan sonra da dava açılmayacağına dair sözleşme imzalanacak. Dişçilik fakültelerinin bir borcunu ödeyemiyor devlet. 

ÖĞRENCİLERDEN YEMEK PARASI
Şimdi ise sağlık tesislerinde staj yapan öğencilere yemeklerin ücreti sunulamayacağı kanısına vardılar. Öğrencilerden yemek parası almaya başladır.

Suriyelilere hastane ilaç bedava. Bizim çocuklara neden parayla. Tasarruf yapa yapa öğrencilerin yemek parasını mı buldunuz. Lüks arabadan yazlık kışlık saraydan vazgeçin. Hala dolar üzerinde para alıyorlar. Bunlardan kim sorumlu.  Bütün yetkileri ona verdiniz. Konkordato ilan etme hakkı bile verildi Bugün dişçilik fakültesi için verildi bu yarın başka birşey için verilecek.

G-20 ZİRVESİ
Arjantin'deki G-20 zirvesinde gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti dile getiren Erdoğan değil Kanada Başbakanı. Neden konuşmuyorsun efendim konuşacaktın toplantı bitti diyor ee one minute deyebildin. Siz gazeteci değil medyanın yüz karasınız havuz medyasını kahramanısınız. 

Taşeron işçilerini asla unutmadık, asgari ücretlileri unutmadık işsizleri engellileri, hak arayanları unutmadık. 7 düvele de Erdoğan'a şunu hatırlarım benim para ile pul ile işim olmaz."