BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Kayseri'yi twitter'da sordu

Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarını bu kez twitter'a taşıdı. CHP lideri, iktidardan açıklama bekliyor...

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin "Hala merakla bekliyorum, Kayseri konusu nasıl bir yöntemle ele alınıp devlet işleyişiyle ilgili şüpheye mahal bırakmayacak şekilde kamuoyuna açıklanacak diye" değerlendirmesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili şunları kaydetti:
"Çağdaş devletlerde, ileri demokrasilerde adalet, Cumhurbaşkanı kefil olduğu zaman veya Başbakan 'çaktın' filan diye bağırdığı zaman tecelli etmez. Yaşlı rolü yapan iyi bir tiyatro sanatçısının ses tonuyla soruların üstünü kapatıp, kendi bildiğini anlatan bir İçişleri Bakanı'yla da kamuoyu vicdanı tatmin olmaz. 
Ciddi bir olay olduğunda izlenen idari ve yargısal süreçlerin ne kadar şeffaf, ne kadar ciddi ve de ne kadar tarafsız olduğu, o devletin hangi ülkeler kategorisinde yer aldığının göstergesidir. Hala merakla bekliyorum, Kayseri konusu nasıl bir yöntemle ele alınıp devlet işleyişiyle ilgili şüpheye mahal bırakmayacak şekilde kamuoyuna açıklanacak diye. İnşallah yakında devletin valisinin rüşvet yönünden incelenmesini isteyerek imzaladığı resmi evraka kağıt parçası demeyen bir iktidara sahip olacağız."
Kılıçdaroğlu, aynı ifadelere Facebook'taki "sakin güç" adlı hesabında da yer verdi.