BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu için 'Paravan Cumhurbaşkanı adayı' dedi! Devlet Bahçeli, Sadettin Tantan'ı göreve çağırdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'na katılan HÜDA PAR'ın son günlerde Hizbullah terör örgütü ile anılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Hizbullah terör örgütünün nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur" dedi.

Abone ol

14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden girme kararı alan HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının ardından Hizbullah terör örgütü ile bağlantısı olduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaparak hem HÜDA PAR'la ilgili çıkan polemiklere hem de Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan söylemlere tepki gösterdi.

Bahçeli, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise "Kılıçdaroğlu ülkemize düşmanlık besleyen dönem dönem silah ve yumruk gösteren düşmanların paravan Cumhurbaşkanı adayıdır" dedi.

Devlet Bahçeli açıklamalarında şu sözleri kullandı:

Son günlerde Hür Dava Partisi ekseninde temerküz ve tezahür eden sanal tartışmalar, maksatlı polemikler, Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan asılsız ve ahlaksız isnatlar tarafımızca dikkatle takip edilmektedir.

Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. 

"Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur"

Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur.

"Tantan'ın bu konuda sessizliğe gömülmesi doğru değildir"

Her fırsatta konuşmayı alışkanlık haline getiren Sayın Tantan'ın bu konuda sessizliğe gömülmesi, bakanlık sorumluluğunu üstlendiği dönemde Hizbullah terör örgütüne karşı hangi operasyonel faaliyetlerin yapıldığını dürüst şekilde paylaşmaktan şu ana kadar imtina etmesi doğru değildir. 57'inci Hükümet döneminde, 17 Ocak 2000 tarihinde Hizbullah'a yapılan seri ve kapsamlı operasyonlarda hunhar militanlar ve örgüt lideri etkisiz hale getirilmiştir. Beykoz vakası sonrası, Türkiye çapında icra edilen arama, kurtarma, baskın ve yakalama süreçlerinde 200'ün üzerinde mezar Hizbullah terör örgütünün hücre evlerinde tespit edilmiştir.

"HDP'nin PKK'yla ilişkisini bilmeyen, duymayan kalmamıştır"

Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Hür Dava Partisi'nin ise 19 Aralık 2012 tarihinde kurulduğu bilinen bir gerçektir. Hizbullah terör örgütüyle Hür Dava Partisi arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir. Fakat HDP'nin PKK'yla ilişkisini bilmeyen, duymayan, şahit olmayan kalmamıştır. CHP ile İYİ Parti'nin HDP'yle beraberliği eşzamanlı olarak PKK/YPG/PYD'yle birlikteliği demektir ve her şey meydandadır. HDP'nin bir defa da olsa terörü lanetlediği görülmüş şey değildir. HDP'nin bir kez de olsa PKK'yı kınadığına, aralarında hiçbir bağın olmadığını itiraf ettiğine hiç kimse, hiçbir millet evladı tanık olmamıştır.

"Kılıçdaroğlu paravan adaydır"

"Kılıçdaroğlu, ülkemize düşmanlık besleyen dönem dönem silah ve yumruk gösteren düşmanların paravan Cumhurbaşkanı adayıdır. Hiçbir şeyin gizlenecek, üzeri örtülecek durumu kalmadı. HDP-PKK ile koalisyonu örtbas ediyorlar. 

"HÜDA PAR terörü tümden reddetmiştir"

Siyasi sapkınlar HÜDA PAR üzerinden kara kampanya yapıyor. Ancak Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı için bu tutum ve duruş yeterli ve değerlidir.

"Tek kelimeyle şerefsizliktir"

HDP'nin PKK'yı lanetlediği, terör saldırılarını önşartsız kınadığı, teröristlerle arasına kalın duvarlar çektiği, milli birlik ve kardeşliğe şevkle hizmet ettiği vaki olursa elbette Kılıçdaroğlu'yla ittifakı makul bir çerçevede değerlendirilebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilkeleri belli, ülküleri berrak, ahlakı ve siyaseti tertemizdir. Emel ve hedef sahibi kirlenmiş isimler önce haddini ve hududunu bilmelidir. Milli beka ve milletimizin istiklali uğruna candan vazgeçmeye hazır olan Türk milliyetçilerini terör örgütleriyle aynı hizada göstermeye siyasi ikbal uğruna bile olsa teşebbüs etmek tek kelimeyle şerefsizliktir.

"14 Mayıs'ta Cumhurun zaferi hilal gibi yükselecek"

Açık hedefimiz Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara farkla seçilmesine çalışmak, Milliyetçi Hareket Partisi'yle Cumhur İttifak'ının milletvekili sayısının nitelikli çoğunluğa ulaştırmaktır. Elbette başaracağımızdan ve başarılı olacağımızdan en küçük şüphemiz de yoktur. Sefer bizden, zafer Allah'tandır. Gayret bizden Tevfik Allah'tandır. 14 Mayıs'ta cumhurun zaferi hilal gibi yükselecek, 29 Ekim'de de Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü iftiharla kutlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü cumhurun muazzam diriliş ve yükselişiyle taçlanacak, Türk ve Türkiye Yüzyılının ilk adımı Allah'ın inayeti, milletimizin iradesiyle atılacaktır.

Danimarka'daki tepki çeken eylem

Unutulmasın ki, Cumhur İttifakı olarak, zarfa değil mazrufa baktığımız; küçük hesaplara değil büyük ülkülere kafa yorduğumuz; hezeyanla perçinlenmiş tezviratlarla değil hakikat pınarından kana kana içmenin peşinde olduğumuz muhkem bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Mart 2023 akşamı Danimarka'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yapılan menfur saldırıyı tüm gücümle kınıyor, aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif'ini bir kez daha tebrik ediyorum."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Güldür Güldür Show'dan kovuldu dendi! Ali Sunal programdan ayrıldı mı? Açıklama geldi...
Foto Galeri Güldür Güldür Show'dan kovuldu dendi! Ali Sunal programdan ayrıldı mı? Açıklama geldi... Galeriye Gözat