BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu geri adım atmadı kan dökmeden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'kan dökme polemiği'nden geri adım atmadı. Başkanlık Sistemi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, 'Kan dökmeden yapamazsınız' sözlerini yineledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendisi arasında yaşanan 'kan dökme' polemiğinin fitilini yeniden ateşledi. CHP'nin Başkanlık Sistemi'ne karşı sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kan dökmeden olmaz" sözünü yineledi.

Kılıçdaroğlu, " 'Ben başkan olmak istiyorum' diyor. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin. Bir tek CHP'li bile Meclis'te olsa sen bunu gerçekleştiremezsin" diye konuştu. 

YENİ BAŞBAKAN KİM OLACAK?

Yeni Başbakan kim olacak tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, önce görevi bırakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi ardından da bıyık bırakan AK Partililere yüklendi.

"Mağdurları oynuyor, mağdurları oynayamazsın Sayın Davutoğlu... Sana oy verenlerin hakkını savunacaktın.... Bir de diktatör yine buyurmuş, mutlaka bıyıklı olsun demiş. Bir bakıyorsun herkes bıyık bırakmış."

BEŞİKTAŞ'I VE FENERBAHÇE'Yİ TEBRİK ETTİ

Konuşmasına "Mutlu bir haberle sözlerime başlamak istiyorum" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ı, Berlin'deki başarısı dolayısıyla Fenerbahçe'yi ve Süper Lig'e çıkan Adanaspor ve Karabükspor'u kutladı.

"Sevindiğimiz ikinci olay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla ilgili" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Moody's diye bir kredi derecelendirme kuruluşu var. Türkiye dahil pek çok kuruluşun kredi notunu belirler. İzmir ile ilgili yapılan değerlendirme İzmir için Türkiye için yüz akı bir değerlendirmedir. 2010'dan 2016'ya kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu 17 basamak yükseldi. İzmir BŞB'nin kredi notu Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İsviçre'nin kredi notuyla eşit.

Türkiye'nin kredi notu, İzmir BŞB'nin tam 10 kat altında. Bu CHP'li belediyelerin kul hakkı yemeyip mücadele ettiğinin göstergesi. Bu ayrıca CHP iktidarında Türkiye'nin nereye taşınacağını gösteriyor. Türkiye'yi çağdaş medeniyet düzeyine sadece CHP ulaştırabilir. Örnek mi? İzmir. İzmir BŞB'nin kredi notunu ABD, Almanya ve İsviçre ile eşit duruma getiren belediye başkanı 400 küsür yıl hapisle yargılanıyor. Bu olayı da halkın önüne koymak isterim." 

Kemal Kılıçdaroğlu 17.05.2016 tarihli grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

Terör kimden gelirse gelsin, teröre karşı ortak tavır takınmalıyız. Terör insanlık suçudur. 2002'de iktidara geldiklerinde terör var mıydı? Bugün kav gövdeyi götürüyor. Şehirler silah deposuna dönmüş durumda, evler bombalandı. İnsanlar yerlerinden yurtlarından edildi. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Van'daki taksi şoförü mü, Hakkari'deki bakkal mı getirdi? Bu hale getiren kaçak sarayda oturan diktatör bozuntusudur. Herkes böyle bilsin. 

"BİZİ TERÖRLE BAŞBAŞA BIRAKTILAR"

Terör olayları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"7 Haziran'dan bu yana 500'ü aşkın şehit verdik. Sorumlusu kim bunun? Ben sorumlusunu biliyorum ama herkese sesleniyorum, siz kendi vicdanınıza soracaksınız bunun sorumlusu kim diye. Valilere talimat göndererek sakın bunlara dokunmayın diyen kimdir. 

Siyaseti bırakacağını açıklayan Mehmet Ali Şahin, Güneydoğu'da terör örgütünün vergi topladığı iddialarıyla ilgili "Buna benzer duyumlar ve ötesinde bilgi ve tespitler bizler tarafından da yapıldı" diyor. Terör örgütünün hamisi, yardım ve yataklık yapanı bunlardır.

Terörle bizi başbaşa bıraktılar.  Analar ağlamasın diyorlardı ağlamadık ana kalmadı. Bunları yapan kim; 14 yıldır bu ülkenin başına bela olan o diktatör bozuntusu. Terörde zaten namımız dünyayı sarmış vaziyette. Tüm dünya kaygıyla seyrediyor. Sadece terörle değil, yolsuzlukla da ünlendik.

TÜRKİYE'DE HÜKÜMET YOK

Türkiye'de hükümet yok. Usülen bir başbakan var. Hükümete karşı 4 Mayıs'ta saray darbesi yapıldı. Meşru bir hükümete karşı darbe gerçekleşti. Savcılara seslenmek istiyorum. Saray darbesi gerçekleşti neden konuyu soruşturuyorsunuz? Savcı dediğin adam cumhuriyeti korur. Savcı dediğin adam darbe olunca soruşturmayı açar. 

Darbeye karşı Davutoğlu ne diyor, "Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur" diyor. Nedir o zaruret? Darbeciler gün gelecek hesabını verecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bizim anladığımız anlamda demokrasiyi savunmadığı ortaya çıktı. Kuzey Kore modeline göre görev yapan bir partidir. Kuzey Kore'de de bir diktatör var bütün dünyada alay konusu, bizde de bir diktatör var o da bütün dünyada alay konusu. 

DAVUTOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Parti bir kişinin iki dudağına kendisini hapsetmiş durumda. Birileri bu ülkede demokrasi var demeli. Diktatör buyurdu, istifa edeceksin dedi, istifa etti. Milli irade benim diyor. Seni ben getirdim, şimdi ayrıl diyor. Mağdurları oynuyor, mağdurları oynayamazsın Sayın Davutoğlu... Sana oy verenlerin hakkını savunacaktın. 

Bir başbakan istiyorum, nasıl birisi olsun? Düşük profilli olsun. Hepsi sıraya girdi. Ne dersen, ne emredersen yaparım diyorlar. Düşük profilli adam aklını kullanmayan adama denir. Bu kişilere aynı zamanda dalkavuk da denir. Çünkü ne denirse emredersiniz diyecek. 

BIYIKLI BAŞBAKAN

Diktatör yine buyurmuş, mutlaka bıyıklı olsun demiş. Bir bakıyorsun herkes bıyık bırakmış. Siz böyle bir başbakan seçim tarzını dünya tarihinde gördünüz mü? Böyle demokrasi mi olur?

'Ben başkan olmak istiyorum' diyor. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin. Bir tek CHP'li bile Meclis'te olsa sen bunu gerçekleştiremezsin. 

KAN POLEMİĞİ

Bu diktatör bozuntusu 'Biz ancak Kızılay'a kan veririz' demiş. Lafa bak lafa. Şunu söylemek istiyor, Kızılay para verirse kanımızı veririz. Ben biliyorum sen kanı bile parayla satarsın. Biz halktan besleniyoruz demiş. Senin kandan beslendiğin çok açık. Suriye örneği ortada binlerce kişi öldü, 3 milyon kişi Türkiye'de mülteci. O ölenlerin tamamının kanı senin elinde. 

Neden oraya silah gönderdin, insanlar katledilsin diye gönderdin. Hala insanlar öldürülüyor. Onların tamamının sorumlusu sendin. Sen kandan beslenen birisisin. 15 yaşında Berkin Elvan bir Allah rahmet eylesin bile demedin, annesini yuhalattın. Sende din, iman, Allah var mı? 400 milletvekili dedi... Hergün şehit gelir, milleti tehdit ediyorsun. 

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN DÜĞÜNÜ

8 şehit olduğu gün düğün yapıyor. 23 Nisan'ı yasaklarsın şehit var diye, öbür tarafta gider her türlü pisliği yersin. Halktan besleniyormuş, senin halktan beslendiğini çok iyi biliyoruz. Milleti soyup soğana çevirdin."

KAN DÖKME POLEMİĞİ

TOBB Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptım, kıyamet koptu. Aslında daha önceden söylediğimi orada tekrar ettim. Vay efendin sen nasıl böyle dersin, kan deyince bize bir şey düştü diye düşündüler. Birileri Türkiye'yi babasının çiftliği sanıyor. CHP olduğu sürece bu ülkede rejimi değiştirmeye kimse yeltenemez."