BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Cem Uzan'dan rol çaldı!

Aile sigortası ve askerlik vaatleriyle dikkatleri üzerine çeken CHP, şimdi de akaryakıt fiyatlarına indirim sözüyle vatandaşın aklını çelecek...

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak genel seçime aylar kala siyasi partiler vaatlerini sıralamaya başladı. Aile sigortası ve askerlik gibi vaatleriyle ilgiyi üzerine çeken CHP, bu kez de akaryakıta uzandı. Vatandaşın akaryakıta gelen zamları ve yüksek akaryakıt fiyatlarını eleştirdiği şu günlerde, Cem Uzan'ın, 'Mazot 1 lira olacak!' vaadini aratmayan CHP, iktidar olursa mazotun 1.5 TL olacağı müjdesini verdi!

CHP Gençlik Kollarının Aydın İncirliova'da düzenlediği çiftçi mitinginde konuşan Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP'nin iktidarında mazotun 1.5 TL olacağı sözünü verdi.

CHP Gençlik Kollarının 'Traktörünü Al Mazot Zamlarını Protestoya Gel' adıyla İncirliova'da düzenlediği çiftçi mitingine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbaş, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP milletvekili adayları Bülent Tezcan, Osman Aydın, Ferda Çağlar Erkut, Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, ilçe ve belde belediye başkanları ile CHP ilçe başkanları katıldı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 8 yıllık AK Parti iktidarında tarım girdilerine yüzde 22 zam geldiğini ancak çiftçinin evine giren paranın bu aranda artmadığını söyledi. AK Parti'nin çiftçiye verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığını ifade eden Yıldız, "AKP çiftçiyi bitirdi. Mazota, gübreye, ilaca, tohuma tüm tarım girdilerine kat kat zam geldi. Türkiye'de 26 bin çiftçi traktörünü sattı, evini, bahçesini ipotekleyip düzenini sürdürmek için kredi çekti. Size bu duruma son vermek, 12 Haziran bu karanlık hükümetin sandığa gömmek düşüyor" dedi.

CHP iktidarında çiftçinin prim borçlarının geciktirilmeden ödeneceğine söz veren Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Çiftçiye destek primle olmaz, onun ürününe değer vererek, mazotu, girdileri düşürerek, onun sofrasına oturarak olur. "Ananı da al git' diyerek olmaz. CHP iktidara geldiğinde 3.60 TL olan mazot parasından ÖTV ve KDV olan 2.10 TL'yi almayacak, mazotun ücreti 1.50 TL'ye düşecek, girdi fiyatları düşecek, gübre fiyatları düşecek, çarkınızı çevirmek için kredi almak zorunda kalmayacaksınız. Hele kredi faizlerine hiç zam gelmeyecek" diye konuştu. AK Parti'nin, çiftçinin karşısına çıkamayacağını sözlerine ekleyen Yıldız, "CHP, İncirliova'da çiftçinin huzurunda mazot fiyatlarını protesto ediyor. Hodri meydan diyorum. AKP gençlik kolları Türkiye'nin istediği ilinde çiftçi mitingi yapsın. Yapamaz çünkü yüzleri yok, çıkıp diyecek lafları yok" dedi.