BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 2017 asgari ücret için ne dedi "Merak ediyorum"

2017 asgari ücret için CHP'den ilk değerlendirme Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu yeni asgari ücret için bakın neler söyledi?

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu milyonlarca kişinin beklediği 2017 asgari ücreti açıkladı. 2017 asgari ücret net 1404 TL oldu. Yeni yılda asgari ücret brüt olarak ise 1777 TL'ye çıktı.

Asgari ücret için CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Ben merak ediyorum. Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekilleri, bakanlar, 1 ay 1404 lira ile geçinsinler bakalım. " dedi.

Bodrum'a dün akşam gelerek geceyi kentte geçiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilçedeki programına bu sabah başladı. Bugün saat 11.30'da ise geceyi geçirdiği otelde düzenlenen 'Türkiye'deki ormancılık politikalarının toplumsal yansımaları, orman köylüleri ve kentler üzerindeki etkileri' konulu çalıştaya konuşmacı olarak katıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dışında Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı (BYKB) Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi ve Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu çalıştaya konuşmacı olarak yer aldı. CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ile birlikte çalıştaya yaklaşık 80 bilimadamı, orman işçisi, mühendis, teknisyen ve bürokratlar da katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını, Şükrü Durmuş yaptı.


"4 LİRA İLAVE ETTİLER"

Konuşmacıları dinlerken sıklıkla not aldığı ve gergin olduğu görülen Kılıçdaroğlu, konuşma yaptı. Türkiye'de sadece orman değil tüm sektörlerde sorunlar yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, belirlenen yeni askeri ücreti değerlendirerek, "Asgari ücret belirlenmiş. 1404 lira, 4 lira ilave ettiler. Ben merak ediyorum. Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekilleri, bakanlar, 1 ay 1404 lira ile geçinsinler bakalım. Çocukların okul masrafını, kirasını, yeme- içmesini karşılayabiliyorlar mı? Asgari ücretlinin nasıl geçindiğini görsünler. 1404 lirayla onlar geçinsinler bakalım" dedi.