BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
HABER /  SPOR

Kıck Bokstaki gururumuz Gökhan Saki

Dünyanın her köşesinden milyonlarca kişinin takip ettiği “Glory World Series”in 15. ayağında Gökhan Saki şampiyon oldu.

Abone ol

Yarı Ağır Siklet Şampiyonluğu için yarı finalde 10 dünya şampiyonluğu bulunan Tyrone Spong, Brezilyalı Saulo Calavari ile karşı karşıya geldi. Dövüş için tahminlerin çoğu Spong’tan yanaydı ama Calavari de hiç hafif bir rakip olmadığını gösterdi. Kick boks severler için adeta dövüş ustalığının sergilendiği görsel bir şölen niteliğinde olan üç turluk zorlu mücadelenin galibi Tyrone Spong oldu.

Türkiye’nin desteğini arkasına alan Türk’ün Gücü, “The Rebel-Asi” adıyla ünlü Gökhan Saki’nin ilk tur galibiyetini alması ise kısa sürdü. Avustralyalı Nathan Corbett, Saki’nin hızlı ve güçlü atakları karşısında sıkı bir mücadele verdi ama Türk’ün Gücü, dövüşü hızlı bitirdi. Corbett, sağ kulağına aldığı darbenin ardından önemli bir sorun yaşayıp doktorların da tavsiyesi ile mücadeleden çekilince, finalde oynama hakkı Gökhan Saki’nin oldu.

Gökhan’ın Tyrone Sponge ile şampiyonluk karşılaşması ise, 2009’dakinin aksine oldukça kısa sürdü. İki şampiyon, güçlü yumrukları ve tekmeleriyle mücadele ettiler. Ancak henüz ilk turda Spong Saki’ye tekme atarken sakatlanıp yere düştü. Düşme anında bacağı kırılan rakibine ilk koşan Gökhan Saki oldu. Spong’a moral ve destek vererek sedyenin gelmesini bekleyen Saki, bu sportmence davranışıyla gerçek bir şampiyonun nasıl olması gerektiğini de gösterdi.
Yarı Ağır Siklet Dünya Şampiyonluğu’nu kazanarak altın kemerin ve 200 bin dolarlık ödülün sahibi olan Türkün Gücü, The Rebel Gökhan Saki’yi dostları da bu önemli gece yalnız bırakmadı. Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Sneijder ve Yolanthe ile Nouma da Gökhan’a destek için en ön sıralardaki yerlerini aldılar.