BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.434,40
HABER /  GÜNCEL

KEY ödemenizi nasıl alacaksınız?

KEY ödeleleri Temmuz'da başlıyor. Ödemeleri almak için ne yapmalı? Ya hak sahibi ölmüşse para ne olacak? İşte detaylar;

Abone ol

7 Temmuz'dan sonra ödenmesi beklenen KEY paralarını almak için yapmanız gereken tek şey TC kimlik numarası ile bir Ziraat Bankası şubesine gitmek olacak.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin, şunları söyledi: ''Vatandaş Ziraat Bankası şubesine gittiğinde TC kimlik numarası ile ödemesini veya hisse senedi almak istediğini beyan edecek. Ödeme takvimi noktasında kesin bir şey yok. İlk konuştuğumuz Temmuz ayının 7'sinden sonra ödeme planlanıyor. Temmuz'u şunun için diyorum? Ziraat Bankasının ödeme takvimi açısından 7 Temmuz ile 20 Temmuz arası çok müsaitmiş. 7 Temmuz itibariyle başlayabilir.'' Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Yetgin, 7 Temmuzdan önce vatandaşın hiç bir işlem yapmasına gerek bulunmadığını da ifade ederek, ''Vatandaş fırsatı varsa web sitemize girip TC kimlik numarasıyla sorgulayabilir. Ziraat Bankasına 7 Temmuzdan önce gitmelerine gerek yok'' dedi. Öte yandan KEY ödemelerinin hak sahibi vatandaşlara defaten yapılacağı öğrenildi.

HAYATINI KAYBEDENİN KEY'İ MİSASÇIYA KALDI

KEY’de hayatını kaybeden hak sahiplerinin ödemeleri mirasçılarına yapılacak. Ödemelerde, mirasta uygulanan oranlar dikkate alınacak ve KEY hesabından ‘hayatta kalan eş ve çocuklar’ hak kazanabilecek.

Halen hayatta olanların, Ziraat Bankası şubelerine kendileri başvurması gerekirken, hayatını kaybetmiş hak sahiplerinin payını almak için ise mirasçılar başvuracak.

Ancak burada, mirasçılar arasında tartışmalara neden olabileceği için, ödemelerde veraset ilamı aranması kararlaştırıldı. Örneğin hayatını kaybeden bir hak sahibinin KEY ödemeleri, mirasçılarına veraset ilamına göre ödenecek. Hak sahipleri, KEY hesabından mirastan aldıkları pay oranında yararlanabilecekler.