BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kentsel Dönüşüm başka bahara kaldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında Kentsel Dönüşüm projesini rafa kaldırıldı.

Abone ol

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi Kentsel Dönüşüm projesini iptal etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda en önemli madde ise Erenler Arifiye ilçelerinde yapılması planlanan “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin iptal edilmesi oldu.

Toplam 62 maddenin görüşüldüğü toplantının 56. maddesini oluşturan “Kentsel Dönüşüm Projesi” yapılan oylamanın ardından rafa kaldırılmış oldu. Meclis üyeleri oylama sonucu daha önce aldıkları Meclis kararını iptal ettiler. MHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Metin Ökden yaptığı ilginç benzetme ile dikkat çekti.

Ökden, “Ben bu projeyi televizyonların sevilen yarışması Var mısın Yok musun?'a benzettim. Sayın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Hamdi bey'e, siz Belediye Başkanım Zeki Toçoğlu'da sunucu Acun Ilıcalı'ya benziyorsunuz. Yarışmada bulunan ailelerde Sakarya'da ki SESOB ve SATSO oluyor. Yanar döner cevaplar vererek esnafımızı mağdur etmeyelim. Kutuyu açarak esnafımıza kutunuzdan bu çıktı demeyelim. Bu proje için biz yapmamız gerekenleri yaptık. Bu projede biz yalnız bırakıldık. Başbakanımız destek olmalıydı. Bize göre çözüm de yeni çıkmış olan kentsel dönüşüm projesinin bu bölgede uygulanmasıdır” dedi.

Ökden'in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise keşke biraz daha az televizyon izleseydiniz de seçimlere daha fazla çalışsaydınız diyerek tepki gösterdi. Toçoğlu, “Bu proje oldukça ciddi bir proje idi. Bu Başbakanın orayı beğenmemesi ile ilgili değil. Devam etseydi örnek bir proje olacaktı. Biz bu şehirde şehircilik ahiyetini oluşturmazsak bu şekilde çok proje askıya alınır. Orada bulunan esnafımız bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada yalnız değiller. En azından oradaki esnafımızın sıkıntılarını daha iyi biliyoruz. Bölgede bir takım esnafımız birleşip biz şartlarımızı iyileştirmek istiyoruz derler ise bende belediye başkanı olarak onları destekleyeceğimin sözünü buradan veriyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlı'nun katılması da dikkat çekti. Başkan Toçoğlu, İl Başkanı Hatunoğlu'na teşekkür ederek son dönemde özellikle Kentse Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak kendilerine yardımcı olmalarından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.