BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren'i kahreden talep!

32 yıl sonra yargılanan 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evran hakkında yapılan yorumlara isyan etti.

Abone ol

12 Eylül davasının avukatılarından Fikret Babaoğlu'nun Kenan Evren'in Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek gibi kafeste yargılanması yönündeki sözleri Evren'i çok üzmüş.

ADLİ TIP EVET DERSE YATAKTA GETİRİLEBİLİR

Davaya bakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Evren ve Şahinkaya’nın doktor ve sağlık ekipmanı ile getirtilerek ifade vermeleri yönünde hayati bir tehlike olup olmadığının İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan sorulmasına karar verdi. Gelecek yanıta göre, Evren ve Şahinkaya yataklarında duruşmaya getirilecek

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Kenan Evren en çok müdahil avukatlardan gelen "kafase konulup yargılansın" sözüne kahrolmuş.

"KEŞKE ALLAH BU KADAR YAŞATMASAYDI"

Daha önce halk yargılanmasını isterse intihar edeceğini açıklayan Kenan Evren yine benzer bir çıkışta bulunarak "Çok yaşamak da iyi değil. Keşke Allah bu kadar yaşatmasaydı. Ölseydim de bugünleri görmeseydim. Hesap vermekten kaçmıyorum ama yapılan hakaretlerden rahatsızlık duyuyorum" dedi.

12 Eyllül davasının avukatlarından Fikret Babaoğlu, duruşmanın ilk günü, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in de hasta olduğunu ve duruşma salonuna kafes içinde getirildiğini anımsatarak, Evren ve Şahinkaya'nın da kafes içinde duruşmaya getirilebileceğini savunmuştu.

KİM NE İSTEDİ?

3 gün süren duruşmalarda müdahiller ve avukatları Kenan Evren hakkında çeşitli taleplerde bulundular. Savcının ağırlaştırılmış müebbes hapis cezası istediği Evren için mağdurlar daha fazlasını istedi.

İDAM EDİLSİN

Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz Büyükekmekçi, idam cezası tekrar getirildiği takdirde sanıkların idama mahkum edilmelerini talep etti.

MALLARINA EL KONULSUN

Avukat Müşir Deliduman, sanıkların mal varlıklarına tedbir konulmasını ve ifadelerde yer alan ve işkenceci olduğu öne sürülen Albay Raci Tetik'in yurt dışından getirtilmesini talep etti.

DEVRİK DİKTATÖR HÜSNÜ MÜBAREK DURUŞMAYA BÖYLE GETİRİLMİŞTİ

VATAN HAİNLİĞİYLE SUÇLANSIN

Dönemin, Türkiye Devrimci Komünist Partisi yöneticisi Mehmet Mustafa Yalçın da ''Sanıkların halk düşmanlığı ve ABD'ye hizmet etmelerinden dolayı vatan hainliğiyle suçlanmalarını istiyorum'' dedi.