BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30

Kemalistler vs Reisçiler

Toplumu kutuplaştırıp, taraflara fanatik refleksler verdirecek kaşıyıcı hamleler yapmak klasik bir İngiliz oyunudur.

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan hesaplardan ara sıra ortaya bir soru bırakılır; "Lider denilince aklınıza ilk kim geliyor?" gibi bir soru.. Yorum kısmında biri Mustafa Kemal Atatürk, bir diğeri Recep Tayyip Erdoğan yazar.. Taraftarlar birbirine girer ve ağıza alınmaz hakaretler edilir.. İşte gençliğin genel hali bu..
 

Toplumu kutuplaştırıp, taraflara fanatik refleksler verdirecek kaşıyıcı hamleler yapmak klasik bir İngiliz oyunudur.

Hindistan'da bir ineği kırbaçlayıp, bir hocayı tartaklamak gibi her dönemde çabuk gaza gelen heyecanlı fanatikler üzerinde işe yarar bir taktik..

Sivas'ta Alevi vatandaşların olduğu oteli yakıp, Başbağlar'da intikam alıyoruz diye köy halkına katliam yapmak gibi ya da Suriye'de örgütler kurup hepsini silahlandırıp, içlerinden birini terörist ilan edip ona karşı mücadelede diğer örgütü desteklemek ve fillerin tepişmesinde ezilen çimenler gibi, hedef kitleye çaktırmadan soykırım yapmak yahut kontrollerini ele almak gibi..
 

Böl parçala yönet, böl parçala yut, böl parçala sömür, böl parçala asimile et.. Böl parçala kuşbaşı doğra, soğan biber kekik.. Adamlar bin yıldır bizimle dalga geçiyor.. 


Birbirinin şahsına saldırmadan, fikir tartışmaları, kaliteli münazaralar yapabilen, kendi gibi düşünmeyene küfretmeyen, şahsileştirmeden bilgi ve fikir sunup karşı tarafı dikkate alan taraftarlar gerek sosyal medyaya ve siyasi arenaya..
 

Mesela demokrasiye inanan ve cumhuriyet sistemini benimseyen bir muhalefet, kazananı protesto etmek için ayağa kalkmayarak, sırtını dönerek atarlı ergen tepkileri veriyorsa, halka itidal çağrıları yapmanın bir anlamı da kalmıyor. Önce devlet büyüklerimiz tavır ve davranışta belli bir olgunluğa gelip, taraflarına makul birer örnek olmalıdır.. Mecliste seviye buysa, sokaktaki seviyeden ne bekleyelim..
 

Ah güzel vatanım.. Elmaslar, yakutlar, altınlar gibi ecdadın mirası kütüphanelerde terk edilmiş, insanlar tahta çanaklar için birbirine sövüyor.. Fanatizm kanımıza futbolla mı yoksa arabesk şarkılarla mı zerk edildi bilmem ama hoşgörü panzehiri ile temizlenip, birbirimizin ayıbını örtüp, vatan için, okuyup üretme, faydalı insan olma gibi hasletleri kazanmamız gerek..

Bölüp parçalanmanın bölünenlerden herhangi birine yaramadığını iyice bellememiz; bin nasihatle terazide eşdeğer olan bir musibet dönemi olursa, kemalistlerin de reisçilerin de ocağının söneceğini beynimizin fikir sokaklarında haykırmamız gerek..