BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu: Konuştukça batırıyorsun bir sus ya!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş'in anmasında yapılan saldırı için Mansur Yavaş'i işaret etmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu "Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. Allah aşkına bir sus ya." dedi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Ekonomi konusunda eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu "Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. Allah aşkına bir sus ya. Bu ülkenin bir sanayicileri çiftçisi konuşsun bir dinle ya. Konuşuyor. Bilerek konuşsa bir şey demeyeceğim. Vallahi ekonomi de bilmiyor. Maliye politikasından haberi bile yok." dedi

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkeş anmasına yapılan saldırıya ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef göstermesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Aslında şöyle ifade etmek isterim sayın Bahçeli uzun yıllardır Türk siyaset sahnesinde olan böyle bir olayı araştırmadan doğrudan Yavaş'ı hedef alıp onu suçlama yönüne girmesi doğru değil. Mansur Yavaş gerçekten de siyasi tartışmalardan uzak duran biri. Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır bir şey değil. Kuran tilaveti sırasında bu baskın yapılıyor. Yani arkadaş siz neden böyle bir şey yapıyorsunuz? Alparslan Türkeş Türk siyaset tarihinin önemli aktörlerinden biridir. Siz neden Türkeş'i anıyorsunuz diyerek baskı kurmak hiç doğru değil. Ellerinde sopalarla polislerin bir anlamda korumasında oraya baskın yapılması doğru değil. Bahçeli'nin o baskını düzenleyenleri partiden atacağım demesi lazımdır. Eğer siz bir siyasi partinin genel başkanı olarak kendinizi başka bir partiye vakfetmişseniz, yani AKP'nin altında kendinizi bir yerde konumlandırmışsanız ve AKP kazansın diye kendi partinizi ve ülkücüleri tamamen feda etmeye takınmışsanız, siz artık siyaset üretemezsiniz. Bahçelinin düştüğü pozisyon budur. İnanın Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'a: Konuştukça batırıyorsun ülkeyi, Allah aşkına bir sus ya

Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. Allah aşkına bir sus ya. Bu ülkenin bir sanayicileri çiftçisi konuşsun bir dinle ya. Konuşuyor. Bilerek konuşsa bir şey demeyeceğim. Vallahi ekonomi de bilmiyor. Maliye politikasından haberi bile yok.

Erken seçim çağrısı: Gecikilen her günün maliyeti ağırlaşıyor

Gecikilen her günün maliyeti ağırlaşıyor. Buradan seçimle çıkacağız. Biz niye erken seçim diyoruz? Demokrasilerde halkın iradesinden neden korkuyoruz ki? En büyük hakem halk. Halk seni seçiyorsa başımızın üzerine zaten söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama başka birini seçiyorsa buna izin vereceksin sen. Kimse önünü göremiyor. Türkiye üretimden koparılıyor, böyle bir tablo olmaz. Türkiye’yi, fakirleştirelim bu fakirliği satalım Türkiye’ye döviz gelsin. Böyle bir şey yok. Ekonomi bir bilimdir.

Bakanları dış güçler mi atadı, MB başkanını dış güçler mi değiştirdi?

Biz iktidara gelirsek faiz kesinlikle düşer. Güven verdiğiniz andan itibaren her şey çözülür. Güven sorunu var. Konuştukça Türk Lirası neden değer kaybediyor? Efendim 'Bunu dış güçler yapıyor' diyorlar. Hangi dış güç çık söyle. Sen ekonomiyi 19 yıldır yönetip de ekonomiyi bu kadar zayıf hale düşürdüysen kim bunun sorumlusu? Bakanları dış güçler mi atadı, MB başkanını dış güçler mi değiştirdi? Sen yaptın. Bir devlet bir kişinin iradesine bağlanamaz, dünyada böyle bir örneği yoktur, bizde çıktı. Hiç kimse ona itiraz edemiyor kendi işlerinde. Ama biz bu yanlıştır diyoruz. Aslında bu onun lehine. Ekonomide kurtuluş savaşı vereceğiz diyor, işgal mi var bu ülkede. Beş madde saydım, sen önce israfı önle. Sandığı getir milletin hakemliğine başvuralım diyoruz.