BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  DÜNYA

Kelebek derisinden ayakkabı yaptılar

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), şaşırtıcı ürünlere ev sahipliği yapıyor. Fuarda sergilenen kelebek derisinden ayakkabılar katılımc...

Abone ol

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), şaşırtıcı ürünlere ev sahipliği yapıyor. Fuarda sergilenen kelebek derisinden ayakkabılar katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Yurtiçi ve yurtdışından bine yakın markanın yeni ürün ve tasarımlarının sergilendiği AYMOD Fuarı, yoğun ilgi gördü. Birbirinden şık ayakkabıların yer aldığı fuarda Türk tasarımcı Aynur Aşkı tarafından tasarlanan kelebek derisinden ayakkabılar ve çantalar fuarın en göze çarpan ürünleri arasında yer aldı.
Kelebeklerin sıra dışı yaşam döngülerinden ilham alarak ayakkabıları tasarladığını belirten Aynur Aşkı, "Kelebekler toplu halde göç ederek toplu halde ölen varlıklardır. Kelebeklerdeki bu potansiyeli fark ederek aşk ile çalışarak fark yaratan ürünler ortaya çıkardık" dedi.
Kelebek derisi ayakkabılarına özellikle bayanların ilgisinin büyük olduğunu anlatan Aşkı, normal tasarımlarının ayakkabı ve çantaya göre yüzde 20 daha pahalı olduğunu söyledi.