BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan son dakika şok direniş açıklaması

KCK'dan yapılan son dakika açıklamada direniş çağrısı yapıldı. KCK, "Her gözaltı ve tutuklama kesinlikle yeni bir serhildan ve direnişle karşılanmalıdır" dedi.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaptığı son dakika açıklamayla direniş çağrısı yaptı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde geçen haftasonu çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonrasında ağır yaralanan Roşhat Özdel kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan KCK, “Halkımızın sömürgeci AKP devletine karşı her düzeyde serhildan geliştirmesi, ulusal onur ve özgürlük mücadelesinde yer almanın bir gereği olmaktadır. Her gözaltı ve tutuklama kesinlikle yeni bir serhildan ve direnişle karşılanmalıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Özgürlük için serhildan şehidi olan Rojhat Özdel’in anısını özgür önderlikle, özgür Kürdistan'ı gerçekleştirerek yaşatacağımızın sözünü veriyor, şehit Rojhat Özdel’in ailesi ve tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz” açıklaması yaptı.

KURŞUNLA KARŞILIK VERSELER DE...

KCK açıklamasında “Halkımızın sömürgeci AKP devletine karşı her düzeyde serhildan geliştirmesi, ulusal onur ve özgürlük mücadelesinde yer almanın bir gereği olmaktadır. Her gözaltı ve tutuklama kesinlikle yeni bir serhildan ve direnişle karşılanmalıdır. AKP’nin faşist polis ve güvenlik güçleri taş atan çocuklara kurşunla karşılık verseler de, Kürdistan halkı asla yılmayacak ve direnişi daha da yükseltecektir. Halkımız hangi koşullarda yaşadığını bilerek öz savunmasını geliştirmek durumundadır. Mücadeleci ve öz savunmasını örgütleyen halk gerçekliği karşısında hiçbir güç duramaz” ifadeleri yer aldı.