BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
GÜNCEL

Kayseri'deki kesik baş cinayetinde flaş gelişme!

KAYSERİ'de 'kesik baş cinayeti' olarak bilinen ve 6 yıl sonra aydınlatılan davada babaannesini nacak ve bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 18 yaşındaki kıza, 'üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan, 10 yıl hapis cezası verdi.

KAYSERİ'de, 6 yıl önce babaannesi Pembe Boraze'yi (82), dedikodusunu yaptığı iddiasıyla öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Fadime Boraze (24), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, son sözünde suçsuz olduğunu söyleyen torunun cezasını, olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle 10 yıla düşürdü.

Olay, 28 Nisan 2012 tarihinde Felahiye ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi'nde meydana geldi. Pembe Boraze, evinin balkonunda boğazı kesilerek, öldürülmüş halde bulundu. Pempe Boraze'nin yapılan otopsisinde vücudunda 12 balta ve 6 bıçak darbesi olduğu belirlendi. Aradan geçen 6 yılda olayın failleri bulunamadı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Bekmez'in talimatıyla özel bir ekip kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden dedektiflerin de desteğiyle, Pembe Boraze cinayeti yeniden mercek altına alındı. 6 ay süren teknik takip ve çok sayıda kişiden alınan ifadeler sonucu, yaşlı kadının, bir televizyon kanalındaki programa da katılan oğlu Faruk Boraze (55), gelini Songül Boraze (56) ve torunu Fadime Boraze gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Fadime Boraze tutuklanarak cezaevine konulurken, anne ve babası serbest bırakıldı.

Sitene Ekle