BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL

Kaymakamlıktan vatandaşa 1 Nisan şakası

KARS'ın Arpaçay Kaymakamlığı tarafından resmi internet sitesi üzerinden 1 Nisan şakası yaptı.

Abone ol

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattı çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla yapılan "1 Nisan" şakasında, yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen kazılar sırasında milattan sonra 3. veya 4. yüzyıla ait olduğu düşünülen bazı eserler ve yeraltı şehri olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğu kaydedildi.

Arpaçay Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, BTK demiryolu hattı çalışmaları kapsamında yüklenici firma tarafından yapılan kazılar sırasında milattan sonra 3. veya 4. yüzyıla ait olduğu düşünülen bazı eserler ve yeraltı şehri olduğu düşünülen kalıntılara rastlanıldığı ifade edilerek, olayın ardından demiryolu çalışmalarının durdurulduğu, ilgili kurumlarla bağlantıya geçildiği, teknik ekip ve ekipmanla inceleme başlatıldığı belirtildi.

İncelemenin ardından Kuzgunlu köyü ile Arpaçay arasındaki köprünün altından başlayıp ilçe mezarlığında son bulan bir antik kente rastlandığının belirtildiği açıklamada, "Milattan sonra 3 ve 4. yüzyıla ait antik bir Roma kenti olduğu düşünülen alanda yapılan kurtarma kazılarında, Anadolu Parsı, Anadolu Aslanı gibi nesli tükenen hayvanlara ait mozaikler ortaya çıkarıldı. Yetkililer, bu denli geniş bir alanda tespit edilen bir antik kent sadece ülkemizde değil dünyada da büyük bir yankı uyandıracağını, ayrıca antik kentin bölgemize ekonomik, sosyal ve kültürel olarak canlılık katacağını ve büyük bir fayda sağlayacağını belirtiyor."

1 NİSAN ŞAKASI!

Mevcut yerleşim alanınındaki binaların yasalar çerçevesinde yıkılarak, vatandaşların başka bir alana tahliye edileceğinin belirtildiği açıklamada, haberin "1 Nisan" şakası olduğunu kaydedildi.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu şakayı ilçede devam eden BTK demiryolu hattı çalışmalarına dikkat çekmek ve 1 Nisan'ı hatırlatmak amacıyla hazırladıklarını söyledi.