BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.412,56

Katıra babasını sormuşlar!...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin, "Mansur Yavaş bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir" sözlerini hangi CHP'liye sorsan salağa yatıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin, "Mansur Yavaş bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir" sözlerini hangi CHP'liye sorsan salağa yatıyor. Hani utanmasalar, "Sezai Temelli kim ki? HDP diye bir parti mi varmış? Allah Allah ilk kez sizden duyduk" diyecekler.

Habertürk programında Fatih Altaylı Ankara adayı Mansur Yavaş'a bu konuşmayı soruyor.

Suçüstü yakalandığı sahte senet rezaletine, "Provokasyondur" diyen Yavaş ne derse beğenirsiniz?

Yine "provokasyondur" diyor!

Allah Allah!..

Nasıl provokasyonmuş acaba diye merak edenlere şu masalı anlatıyor: "Bu sözü Mansur Yavaş'ın kaybetmesini isteyen biri söyler. Kazanmasını isteyen biri söylemez"

Eee?

Şimdi HDP eş başkanı senin Ankara'da kazanmanı istemiyor öyle mi? Peki kimin kazanmasını istiyor?

Mehmet Özhaseki'nin mi?

Saçmalık!

Bir süre sonra bakıyor ki bu açıklama onu komik duruma düşürdü. Ağız değiştirip, "Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanlar bizden uzak olsun" diyor.

Tam bir dakika sonra bakıyor ki bu söz kendisine seçim kaybettirecek, yine ağız değiştiriyor. Bu kez de "HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. HDP'liler topluma kazandırılmalı. Onları PKK'nın pençesinden kurtarmak gerekiyor" diyor. 

E, ama Recep Tayyip Erdoğan onları terör örgütü PKK'nın pençesinden kurtarmak için canını ortaya koydu. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'ın yapıyor olması mı hoşuna gitmedi de o dönemlerde eleştiri üstüne eleştiri yağdırıyordun. 

Tam saçmalık!

Sezgin Temelli'nin sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'na da soruluyor. O ne cevap veriyor dersiniz?

Hemen beklentiye kapılmayın, zira o daha büyük saçmalıyor!

Diyor ki:

"Bir eş başkan açıklama yapmış, bizi ilgilendirmez. Biz her partinin oylarını istiyoruz. Bu yüzden biz sandıkta ittifak dedik. CHP oy kullanacak her partinin oyuna taliptir. Hiçbir vatandaşın oyu bir partinin ipoteğinde değil. Kimlik üzerinden politika yapılamaz!"

Niye böyle konuşuyor biliyor musunuz? 

Çünkü kafalarında oluşan "Ahmak millet" algısının gerçek olduğunu düşünüyor. Dikkat ederseniz PKK ve Fetö de aynı dili kullanıyor.

PKK'lı teröristlerin ve onların siyasi uzantısı konumundaki HDP'lilere bakın, ne dediğimi anlarsınız.

Kan döktükten hemen sonra "Barış istiyoruz" derler. Katliam yaptıktan sonra, "insanlar daha fazla ölmesin, analar ağlamasın" derler. 

Bakın Fetö'ye...

Daha önceki seçim döneminde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verilmesi gerektiğini "İhsanı Ekmel, İmanı'ı Ekmel" sözleriyle ima etmişti. Ama sorduklarında, "Ne alaka, biz dua ediyoruz şurada" diyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu da öyle...

Kendisi bir otelde HDP'li Ahmet Türk ile yakalanmış, inkâr etmiş. Ne için görüştünüz denildiğinde, "Biz öylesine bir çay keyfi yapalım dediydik" diyerek olayı magazinsel hale getirmiş.

Partisinin sadece Marmara Bölgesinde 292 HDP'li Meclis üyeliğine yazılmış. Yasak aşk yaşadığı partinin genel başkanı çıkıp, "Kazandıklarında bizim sayemizde kazandıklarını bilecek ve ona göre bizi yok saymayacaklar" demiş. Pervin Buldan isimli diğer Eş Genel Başkan, "Aday çıkarmadık diye üzülmeyin. Her ilde ve ilçede belediye Meclis üyelerimiz ilk sırada. Siyaseti biz belirleyeceğiz" demiş.

Bütün bunlara rağmen hala doğruyu söylemeyip milleti ahmak yerine koymaya çalışıyor. "HDP ve Kandil ile bir ilişkiniz var mı?" diye sorduklarında, "Biz her kesimden insanların oylarına talibiz" deyip sıyrılacağını sanıyor.

Hani katıra, "Baban kimdir?" diye sormuşlar da "eşektir" demeye utandığı için, "Benim dayım attır" demiş ya...

İki cevap arasında zerre-i miskal fark yok!

DİPNOT: HDP'li Hasip Kaplan, "HDP'liler rehabilite edilip topluma kazandırılmalı" sözlerine cevap verdi:

"Mansur Yavaş Seni öyle bir rehabilite ederizki, feleğin şaşar aklın tavana vurur, edepsiz..!" diyor...

Sana diyor, sana Mansur Bey?

Verecek bir cevabın var mı?