BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  DÜNYA

Katile destekleyen vekile ceza geliyor

Norveç'te saldırıları destekleyen vekile partisinden ceza geliyor

Abone ol

Norveç'te geçen hafta katliama neden olan Anders Behring Breivik'in bazı fikirlerini olumlu bulduğunu ifade eden İtalya'da merkez sağ iktidarın koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi'ne (KBP) mensup milletvekili Mario Borghezio'ya partisinden ceza geliyor.

Norveç'te geçen hafta yaşanan trajedi hakkında söylediği sözler nedeniyle yoğun tepkiyle karşılaşan ve Milano Cumhuriyet Savcılığında hakkında soruşturma açılan Borghezio'ya, partisinin hukuk kurulu da milletvekilinin parti üyeliğini 3 ay askıya alarak, ceza vermeyi planlıyor.

Partisinin kendisine vereceği cezaya ilişkin bir şey bilmediğini kaydeden Mario Borghezio, "Partimin kararını bir asker gibi bekleyeceğim ve kabul edeceğim" dedi. Kendisini savunan Borghezio, "Gerçek şu ki; Oslo'daki katliam hakkında konuşmadım, sadece o adamın kökten dinci İslam ile ilgili düşüncelerini konuştum" ifadelerini kullandı.

KBP'li ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu üyesi Mario Borghezio'nun, hafta içinde katıldığı bir radyo programında, Breivik'in şiddete yönelmesini onaylamadığını ancak bin 500 sayfalık manifestosunda yansıttığı fikirlerini ''iyi ve hatta fevkalade'' bulması, İtalya'da büyük tepkilere neden olmuştu. Borghezio'nun sözleri nedeniyle partisi KBP, Norveç halkından resmen özür dilemişti.