BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

92 yaşındaki kadına tecavüz edip öldürdü! Katilin "Üç Hilal" dövmesine Bahçeli'den tepki bakanlıktan soruşturma

MHP lideri Devlet Bahçeli, Aydın'da 92 yaşındaki kadına tecavüz ederek öldürülen 23 yaşındaki katil zanlısının elindeki "Üç Hilal" dövmesine tepki gösterdi. Bahçeli, konunun tüm detaylarıyla araştırılmasını isterken, İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da 23 yaşındaki komşusu tarafından tecavüz edilerek öldürülen 92 yaşındaki Hanım Pınarlı'nın katil zanlısıyla ilgili konuştu. Bahçeli, A.Ç'nin elindeki "Üç Hilal" dövmesinin araştırılması gerektiğini ifade ederek, böyle bir konuya tahammüllerinin olmadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı, katil zanlısının, adliyeye sevki sırasında elindeki dövmenin görülmesinde bir ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için 2 başmüfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Katil zanlısının elindeki 3 Hilal dövmesi...

Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hemen öncesinde yaşanan kadına şiddet ve cinayet vakalarının herkesin kanını dondurduğunu söyledi.  Aydın'da 92 yaşındaki Hanım Pınar'lının öldürülmesiyle ilgili olayı da gündeme taşıyan Bahçeli, 23 yaşındaki katil zanlısının elindeki "Üç Hilal" dövmesinin dikkat çektiğini söyleyerek konunun araştırılması gerektiğini belirtti.

İşte Bahçeli'nin o tweetleri;

- 92 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunduktan hemen sonra boğarak öldüren bir katil Nazilli’de bir otel odasında yakalanmıştır. Bu cinayetin failinin en ağır cezaya çarptırılması insanlık onurunun bir gereğidir.

- 92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur.

- Gerek güvenlik güçlerimiz, gerek adli makamlarımız, gerekse de Aydın il teşkilatımız üç hilalli dövmeyle afişe edilen cani hakkında ihtiyaç olan incelemeleri derinleştirmelidir. Bir kadına el uzatan, dil uzatan, kanına ve canına kast eden bir yaratığa tahammülümüz yoktur.

- Milliyetçi Hareket Partisi, lekesiz, gölgesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu vasıtasıyla karalanmasına asla göz yummayacaktır. Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir.

Soruşturma başlatıldı

Bu arada İçişleri Bakanlığı, Aydın'da evinde ölü bulunan 92 yaşındaki kadının katil zanlısının, adliyeye sevki sırasında elindeki dövmenin görülmesinde ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için 2 başmüfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aydın'da, 92 yaşındaki bir kadının canice işlenen bir cinayet sonrasında hayatını kaybetmesinin ardından, failin adliyeye kelepçeli bir şekilde götürülmesi esnasında elindeki dövme görüntüsünün yansıması ile ilgili olarak herhangi bir ihmal ya da kasıt bulunup bulunmadığının soruşturulması için Bakan onayı ile bir Mülkiye Başmüfettişi ve bir Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir."