BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karısı barışmayınca çılgına döndü

Karısıyla barışmak için her yolu denedi ama ikna edemedi. Son girişiminde başarılı olamayınca çılgına döndü.

Abone ol

Balıkesir'de boşandığı eski eşiyle barışmak isteyen şahıs istediği cevabı alamayınca eski karısının evini kundaklayıp yakmak istedi.

Dört katlı binanın zemininde çıkan yangın büyük tehlike oluştururken alevler üst katlara sarmadan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


İNTİHAR İLE OLMAYINCA EVİ KUNDAKLADI

Balıkesir'de ikamet eden Leven Canyurt (31) isimli şahıs, sağlık ocağında hemşire olarak çalışan eski eşi Serap S. ile barışmak için her yola başvuruyor. 2009 yılı içinde birden fazla intihar girişiminde bulunan Levent Canyurt, her defasında polisin olay yerine getirdiği hemşire eşi tarafından ikna edilip intihardan vazgeçirildi.

Son olarak 10 Kasım 2009 tarihinde eski eşinin kendisiyle tekrar bir araya gelme teklifini geriye çevirmesi üzerine 7 katlı binanın çatısına çıkıp intihar etmek isteyen Levent Canyurt, korku dolu saatler yaşatmıştı. Yine polisin olay yerine getirdiği eski eşi Serap hemşirenin çatıda dakikalarca süren ikna çabalarının ardından intihardan vazgeçirilen şahıs ölümden dönmüştü.

Her fırsatta çok sevdiğini söylediği eski eşi Serap S. ile bir süre önce, "anlaşmalı" olarak ayrılıp boşandıklarını anlatan Levent Canyurt, ancak kayınvalidesi tarafından evliliklerinin bir daha gerçekleşmediğini, eşinin kendisinden kaçtığını çok sevdiği eşiyle tekrar evlenmek için her şeyi göze aldığını söylemişti. Ancak, tekrar bir araya gelmek için denediği tüm girişimlerden sonuç alamayan çılgın aşık Levent Canyurt, bu defa eşinin anne ve babasıyla birlikte ikamet ettiği evi yakmaya çalıştı.

Bugün akşamüzeri Dinkçiler Mahallesi Güllük Sokak'ta bir ev yangını ihbarı alan polis ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine giderek önlem aldı. 4 katlı binanın girişinde içerisi ev eşyasıyla dolu olan depoda yangın çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre yangını Levent Canyurt çıkarıp kaçtı. Birinci katında ikamet ettiği binada çıkan yangını işyerinden gören hemşire Serap S. korkuya kapıldı. Binada oturanların hemen tahliye edildiği olayda kaçan şüpheli polis ekipleri tarafnıdan kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelinin olay yerinde demir parmaklıklarla kapalı olan deponun kapısındaki camı kırdıktan sonra içeriye tiner döktüğü ve daha sonra bunu tutuşturup yangın çıkardığı tespit edildi.


"YİNE YAKACAĞIM"

İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği yangın binanın üst katlarına sıçramadan kontrol altına alınıp söndürüldü. İçerideki bütün eşyaların tamamen yandığı olayda büyük çapta maddi hasar oluştuğu bildirildi. Olay yerinde yanan eşyalarını gözü yaşlı izleyen Serap S. polislere verdiği ifadesinde bunu eski eşinin yaptığını, görgü tanıklarının bulunduğunu kendisinin de karşıdaki iş yerinden onu kaçarken gördüğünü anlatıp şikayetçi olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Serap S. isimli hemşire, daha önce de çatılara çıkıp intiharlara kalkışan eski eşinin kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Serap S., "Depo bana ait, eski eşim yakan. Ne istediğini bende bilmiyorum. Onun yaktığını herkes gördü, gözümüzün önünde yaktı. Ben karşıdaki sağlık ocağındayım. Kaçtığını gördüm. Benimle böyle tekrar bir araya gelebileceğini sanıyor. Tehditle, şantajla, çatıya çıkarak. Ne istediğini bilmiyorum. Buranın altı depo. Eczacının deposu. Üstünde benim eşyalarım var" dedi.

Yakalandıktan sonra polis merkezine götürülen Levent Canyurt ise eşiyle anlaşmalı boşandıklarını, ancak, yuvasını kaynanasının yıktığını söyleyip suçlamalarda bulundu. İlk fırsatta evi tekrar yakacağını söyleyen çılgın aşık, "Kaynanam yaptı abi, bunu bütün dünya bilsin. Evi ben yaktım. Buradan çıkayım yakacağım yine. İntihar bile ettim ben onun yüzünden. Yuvamı yıktı. Biz bununla anlaşarak ayrıldık. Herkes biliyor" diyerek tepki gösterdi. Levent Canyurt polis merkezinde gözaltına alınırken olayla alakalı soruşturma sürüyor.