BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  POLİTİKA

Karayalçının dilinde tüy bitti

SHP lideir Karayalçın, seçim ittifakında kendilerini dışlayan DSP ve CHP'ye ağır ithamlarda bulundu.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, seçim ittifakında kendilerini dışlayan DSP ve CHP'ye ağır ithamlarda bulundu. İttifaka niçin alınmadığını bilmediğini söyleyen Karayalçın, CHP için, "Yazıklar olsun." ifadesini kullandı.

SHP'nin DEHAP ile yaptığı işbirliğini hatırlatan Karayalçın, "2004'te DEHAP ile işbirliği yapmış olmamız, CHP'nin 2007 seçimlerinde SHP ile işbirliği yapmayı düşünmemesine neden olamaz. Böyle düşünenlere yazıklar olsun." dedi.

Karayalçın, Samsun'daki bir kafede düzenlediği basın toplantısında, sol partilerin seçim ittifakını değerlendirdi. CHP ve DSP ittifakını 'solda birliktelik' olarak görmediklerini vurgulayan Karayalçın, SHP'nin de bu birleşmenin içinde yer alması gerektiğini savundu. Bu konuda kendisinden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını belirten Karayalçın, şunları kaydetti:

"Rica etmiyorum, yakarmıyorum, pulsuz dilekçe vermiyorum. Tarihe şerh düşüyorum. SHP, bu birlikteliğin içinde olmalıdır. Bunu da son kez söylüyorum. Bir daha da böyle bir çağrıda bulunmayacağım."