BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  SAĞLIK

Karatay'dan bir ezber bozan açıklama daha

Prof. Dr. Canan Karatay, D vitamini eksikliğinin en büyük nedenini önerilen saatlerde güneşlenilmesi olduğunu söyledi. Karatay sıcak yaz günlerinde hangi saatlerde güneşlenilmesi gerektiğini de söylüyor.

Abone ol

Yaptığı açıklamalar ezber bozan Prof. Dr. Canan Karatay bu kez güneşlenme ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Özge Ulusoy'un sunduğu programa konuk olan Karatay, vücudumuz için gerekli olan D vitaminini yeterli alamadığımıza değinirken önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya genelinde hava kirliğinin çok fazla olduğundan dolayı sitem eden Karatay, "bu vücudumuz için gerekli olan D vitamini almaya engel olan unsurlardan biri" diyor.

Prof. Dr. Karatay, yaptığı açıklamada yıllarca uzmanların güneşlenme saatleri ile ilgili verdikleri tavsiyelerin doğru olmadığını söyledi. Karatay, "senelerce insanlara güneşlenirkenkoruma sürdürttüler" diyerek bunun da doğru olmadığına değindi. 

Prof. Dr. Karatay, "senelerce saat 10.00'a kadar güneşlenin saat 17.00'dan sonra güneşlenin denildi bunlar aldatmacaydı kandırmacaydı" diye konuştu.

Prof. Dr. Karatay, yıllarca önerilen saatlerde güneşlenilmesinin tehlikeli olduğunu söylerken, güneş ışığının faydalı olabilmesi için temiz havada, gölgenin en kısa olduğu zaman diliminde yirmi dakikalık bir güneşlenmenin yeterli olduğunu" aktardı.