BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.489,18
GÜNCEL

Karaman'daki cinsel istismar davası

KARAMAN'da 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan sınıf öğretmeninin davası başladı.

Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklandı.


Mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B., 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak. Kapalı oturum olarak yapılacak duruşmaya basın mensupları alınmayacak. Mahkeme, daha önce peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi ve görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi SEGBİS) ile tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi'nden katılacak Muharrem B.'ye sorulacak.


Duruşma nedeniyle kentin girişlerinde polis, kente giren araçları durdurup , tek tek kimlik ve üst kontrolü yapıldı. Adliye çevresinde yaklaşık 3 kilometrelik alanda ise polis bariyerleriyle çevrildi. Adliyeye girmek isteyenler kimlik ve üst aramasından geçirilerek içeri alınıyor. Adliye önünde bir adette TOMA hazır bekletiliyor.

Sitene Ekle
Etiketler