BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  POLİTİKA

Karaduman'dan Süheyl Batum itirafları

Encümeni Daniş'in 2 yıl Demokrat Parti'nin başına Süheyl Batum'u geçirmek istediği ortaya çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum'u DP'nin başına getirmek için çalıştıklarını belirten Karaduman, "Hüsamettin Bey başaramadı. Sabret dedik ama CHP'ye geçti" itirafında bulundu.

Moda Deniz Kulübünde iki haftada bir perşembe günü toplanan Encümeni Daniş'in 2 yıl önce Demokrat Parti'nin (DP) başına şu an Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un getirilmek istendiği ortaya çıktı.

Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisinin DP çatısı altında birleşmesinin mimarlarından Encümeni Daniş Başkanı Necmettin Karaduman, Aksiyon Dergisine verdiği röportajda çarpıcı itiraflarda bulundu. Karaduman, "Demokrat Parti'nin başına Süheyl Batum'u empoze ettik" dedi.

GENÇ BİRİ KONULACAKTI

İki yıl önce Hüsamettin Cindoruk'un da dahil olduğu bir çalışma yaptıklarını aktaran Karaduman, DP'nin başına toplumun da katılacağı genç bir insanı getirmenin şart olduğunu, başka şekilde sonuç alınamayacağını Cindoruk'a bildirdiklerini anlattı. Cindoruk'un da bu amaçla DP Genel Başkanlığı'na geldiğini belirten Karaduman, "Demokrat Parti'nin adı altında çalışmalar sürecek ama bir genç toplumun tutacağı bir isim bulunup partinin başına konacaktı. Hüsamettin Bey'in yerine birisi konacaktı. Hüsamettin Bey de bunun için çalışacaktı. Ama olmadı. Hüsamettin Bey başaramadı" şeklinde konuştu.

BİZDE İYİ İNTİBA BIRAKMIŞTI

Karaduman, Süheyl Batum fikrinin nasıl oluştuğunu da şöyle anlattı: "Her ay Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi'nde konferanslar veririz. Süheyl Bey'i de zaman zaman buraya çağırırdık. Ve beğendik Süheyl Bey'i. Merkez sağdaki iki partinin birleşmesi düşüncesi gündeme gelince başına genç bir lider bulalım fikri ortaya atıldığında Süheyl Batum'un konferanslarda bizde bıraktığı müspet intiba nedeniyle biz onu tavsiye ettik. Süheyl Bey de benimsedi bunu, Hüsümettin Bey de."

KENDİSİNE SABIR TAVSİYE ETTİK AMA

Bütün çabalara rağmen Hüsamettin Cindoruk'un Süheyl Batum'u DP'nin başına getiremediğini ifade eden Necmettin Karaduman, başlangıçta istekli olan Batum'un da gelişmeler üzerine geri çekildiğini söyledi. Karaduman, bu sürüce ilişkin yaşananları şöyle anlattı:

"Süheyl Bey, 'Artık ben usandım başkanım bırakıyorum' dedi. Ben de ona 'Süheyl Bey yanlış düşünüyorsunuz. Siyasi mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Sabredeceksiniz. Biz hâlâ seni o partinin başına getirmek için uğraşıyoruz. Hâlâ ümidimiz var. Bekleyelim' dedim. O da 'Peki' dedi. Ama gene bekledik, temaslarımız sürdü. Baktı ki sonuç alınamıyor. O da bıraktı gitti."

Hüsamettin Cindoruk'la görüşmeleri kestiklerini anlatan Karaduman, "Demokrat Parti'nin başarılı olamayacağı gibi bir kanaat oluştu bizde. Merkez sağda DP'ye destek verelim onu canlandıralım fikrinden dönüş oldu" açıklamasında bulundu.