BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,54
ALTIN 2.497,56
HABER /  GÜNCEL

Kara kış geri geldi!

Meteoroloji beklenen sıcaklıkların ne zaman yurdu etkisi altına alacağı hakkında tahminlerini yaptı. İşte beklenen sıcaklıklar

Abone ol

Meteoroloji uyardı: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve batı, iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güney ve doğu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Doğu'da ise toz taşınımı ve çığ tehlikesi var.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Edirne, İzmir, Manisa ve Uşak dışında tüm yurtta aralıklarla yağış görülecek.  

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Edirne, İzmir, Manisa ve Uşak dışında tüm yurtta aralıklarla görülecek yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan, doğu kesimlerinde ise güney ve doğu, zamanla güneybatıdan hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege Kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ANİ KAR ERİMELERİ UYARISI

Özellikle doğu bölgelerde, sıcaklık artışlarına bağlı olarak ani kar erimeleri görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve batı, sabah saatlerinde iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güney ve doğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde baca gazı kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın  etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı  görülüyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük  yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağışla birlikte kent merkezi beyaza bürünürken, kar  kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü.

Bölge illerinden Bingöl'de 10, Muş'ta 8 ve Erzurum'da 1 olmak üzere  toplam 19 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine  bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için  çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında  olmak üzere Ağrı'da 4, Kars'ta 3, Ardahan'da 2 derece olarak tespit edildi.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının aralıklarla etkisini  sürdüreceğini bildirdiler.

ULUDAĞDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı etkili oluyor. Yağışla birlikte zirvedeki kar kalınlığı 110 santimetreye yükseldi.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan yağışlı hava etkisini sürdürürken, tatilcilerin ‘Beyaz Cennet' olarak adlandırdıkları Uludağ'da dün akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düştüğü oteller bölgesindeki meteoroloji istasyonu tarafından bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığı 110 santimetre olarak belirlendi.

Yağış nedeniyle görüş uzaklığının 50 metrenin altına düştüğü Uludağ'da kar yağışının aralıklarla devam edeceği bildirildi.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ilk saatler güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatıdan hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, baca gazı kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı, doğusu çok bulutlu,öğle saatlerinden sonra Afyon, ve Denizli çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Göller yöresi(Isparta, Burdur), Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğusu ile Finike, Kaş, Korkuteli ve Elmalı çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu, Sivas'ın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı geçecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari'nin yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olarak geçecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.