BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL

Kara Erdoğan'ın hedefini açıkladı

İstanbulda çok yakında dev bir cami yükselecek. İşte Üsküdar Belediye Başkanı Kara'nın cami projesi ile ilgili açıklamaları...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan talimat verdi, hemen harekete geçildi. İstanbul'un Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami tartışılmaya devam ederken çalışmalar başladı bile. Uzunluğu 105 metreyi aşan, Avrupa ve Anadolu Yakası'ndan görülecek olan dünyanın en geniş kubbeli ve en yükek minareli camisi için görev Mimarı Hacı Mehmet Güner'e verildi.

ERDOĞAN'IN HEDEFİ KENDİ DÖNEMİNE AİT İZ BIRAKMAK

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yapılacak cami ile açıklama yaptı. Kara, 'Başbakanımızın burada hedeflediği kendi dönemine ait bir iz bırakmak. Kendi dönemimize ait sembol bırakmak. Burası bir yandan cami, bir yandan yürüyüş alanları parkurları öte yandan da televizyon kuleleri ile yaşam alanı haline gelecek.' dedi.

ERDOĞAN BURADAN İLHAM ALDI

Başbakan Erdoğan'ın ilhan kaynağı ise Kahramanmaraş'taki Abdülhamithan Camii. Cumhuriyet tarihinde inşaa edilen en büyük üçüncü mabet. Mimarı ise Hacı Mehmet Güner. Erdoğan mimarisine hayran kaldı. Çamlıca'daki cami içinde görev Mimar Güner'e verildi.

İmam Ali Altınköprü ise yaptığı açıklamada ' Başbakanımız camimizin her bir yanını ciddi bir şekilde inceledi ve caminin çok hoşuna gittiğini söyledi.' dedi.