BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  DÜNYA

Kapalı Çarşı’da hırsızlık yaptılar, Taksim’de yakalandılar

Kapalı Çarşı’da bir kuyumcuda hırsızlık yapan Moğolistan uyruklu biri kadın 4 kişi, Güven Timleri tarafından aynı gün Taksim’de yakalandı. H...

Abone ol

Kapalı Çarşı’da bir kuyumcuda hırsızlık yapan Moğolistan uyruklu biri kadın 4 kişi, Güven Timleri tarafından aynı gün Taksim’de yakalandı. Hırsızlık anı ise, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Alınan bilgiye göre olay geçtiğimiz günlerde Kapalı Çarşı’da bir kuyumcuda meydana geldi. Moğolistan uyruklu 1 kadın 4 kişi, alış veriş bahanesi ile girdikleri iş yerinde 14 adet yüzük ve 1 adet küpe çaldı. Şahıslar gittikten sonra alyansların ve küpenin çalındığını fark eden iş yeri sahibi hemen polise haber verdi.

Güvenlik kamerası adım adım görüntüledi
Hırsızlık anın kaydedildiği güvenlik kamera görüntülerinde, ise alışverişe gelmiş turist kılığında biri bayan biri erkek iki kişi kuyumcu dükkanına giriyor. Raflardaki takıları soruyor. Ardından kuyumcu dükkanına sırayla iki kişi daha geliyor. Farklı yerlerdeki takıları sorarak iş yeri sahibinin dikkatini dağıtan şahıslardan biri montunu kendisine siper ederek el çabukluğu ile tezgahın altından bir kutu içerisinde bulunan yüzükleri ve küpeyi alıp çantasına koyuyor. Daha sonra hiç bir şey olmamış gibi takıları inceleyen şahıslar kuyumcu dükkanından çıkıyor. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen B Bölgesi Güven Timleri Şube Müdürlüğü, şahısların eşkalini bütün ekiplere bildirdi. Şahısları yakalama çalışması başlatan ekipler şüpheli şahısların izine aynı gün Taksim’de rastladı. İstiklal Caddesi boyunca Moğolistan uyruklu 1 kadın 4 kişiyi takip eden güven timleri, giyim mağazası içerisine giren şahısları bir vatandaşın çantasını karıştırdıkları sırada suçüstü yakaladı. Alınan ifadelerinde suçlarını itiraf eden P.L. , M.D. , B.B. , G.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine konuldu.
(İHA)