BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Kanlı saldırı yapacaklardı kadın bombacı böyle yakalandı

İZMİR’de eylem hazırlığı içinde olan terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 51 şüpheli yakalandı. Şüpheliler arasında PKK'nın kadın bombacısı da var.

Abone ol

İzmir polisi PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'nın kadın bombacısının da bulunduğu 51 kişiyi gözaltına aldı. Polisin bu operasyonu olası bir saldırıyı da önlemiş oldu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile MİT Bölge Başkanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK’nın kentte eylem hazırlığı yönündeki bilgisi üzerine harekete geçti.

ÖRGÜTE YARDIM VE YATAKLIK: Örgüte yardım ve yataklık yaptığı aynı zamanda sosyal medya üzerinde de örgütün propagandasını yapan 65 kişi belirlendi. Ekipler eş zamanlı olarak kent merkezi ile Menemen, Kemalpaşa, Tire, Torbalı ve Aliağa ilçelerinde operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda 51 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel doküman dijital malzeme ve av tüfeği ele geçirildi.

KADIN BOMBACI DA YAKALANDI: Öte yandan gözaltına alınanların arasında PKK’nı dağ kadrosuyla doğduran bağlantılı kişilerinde olduğu belirlendi. Bu arada gözaltına alınanlardan N.E.’nin PKK’nın kadın bombacısı olduğu ortaya çıktı. N.E.’nin 10 yıl önce patlayıcı madde bulundurmaktan yakalanarak tutuklandığı ve kısa bir süre önce de salıverildiği öğrenildi. Polisin bu operasyonu kentteki olası bir saldırıyı önlemiş oldu.

BOMBACILARIN KARDEŞİ DE GÖZALTINDA: İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 51 kişinin gözaltına alınmasından sonra operasyonun çarpıcı detayları da ortaya çıktı. PKK'nın kadın bombacısı N.E'nin 2005 yılında Bayraklı'da 5 kilo plastik patlayıcıyla yakalandığı belirtildi. Babası ile kardeşinin de terör örgütüne eleman kazandırmaktan daha önce tutuklandığı belirlendi. N.E.'nin 2003 yılında nevruzda, yasa dışı faaliyette bulunduğu için yine tutuklandığı saptandı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan Ş. Sürme'nin 3 ağabeyinin de yine 2008 yılında bir askerin şehit olduğu bir albayında yaralandığı bombalı saldırıları gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ş sürme'nin, sosyal medya hesaplarından terör örgütünün propagandasını yaptığı da ifade edildi.