BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Kamu hastaneleri özerkleşiyor

Kamu hastaneleri özerkleştiriliyor. Buna göre hastanelerin hasta memnuniyeti gibi konularda puan verilecek.

Abone ol

Kamu hastanelerinin özerk yapıya kavuşturulması; hastanelerin, her türlü kaynağı sınırsızca merkezden talep etmeleri yerine, kendi kaynaklarından sorumlu birlikler haline dönüştürülmeleri amacıyla, pilot illerde "kamu hastane birlikleri" kurulmasını öngören kanun tasarısı TBMM Bakanlığına sunuldu.

Buna göre, birliğe dönüştürülen kurumlara, Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet altyapısı, kalite, verimlilik ve hasta memnuniyeti gibi konularda puan verilecek.

HASTANELERE PUAN VERİLECEK

Birliğe bağlı hastaneler, hastane yöneticisi tarafından yönetilecek. Hastane yöneticisine bağlı olarak başhekimlik, idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulacak.

Hastaneler; hizmet altyapısı, organizasyonu, kalite, verimlilik ve hasta memnuniyeti gibi konularda Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre değerlendirmeye tabi tutulacak.

BİRLİĞİN GELİRLERİ..

Birlik sermayesi; devredilen sermaye, birlik karları, bağış ve yardımlar ile gerektiğinde Devletçe yapılacak yardımdan oluşacak. Birlik sermayelerinin artırılmasıyla ilgili işlemler, yönetim kurulunca yürütülecek. Birlik; her türlü muayene, teşhis, tedavi, laboratuvar, tetkik ve tahlil, ameliyat ve benzeri sağlık hizmetleri karşılığında gelir elde edecek.

BAZI KADROLAR İPTAL EDİLECEK

Birliğe dönüştürülmesine karar verilen sağlık kurumlarında bulunan baştabip, baştabip yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı ve başhemşire unvanlı kadrolar iptal edilecek.

Görevleri sona eren personel, en geç 3 ay içinde kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadrolara atanacak ve atama işlemi yapılıncaya kadar ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebilecek.

Bunlar, yeni bir kadro veya pozisyona atanıncaya kadar, eski kadro veya pozisyonlarına bağlı olarak almakta oldukları aylık, ek gösterge ve her türlü tazminatlar ile diğer mali haklarını almaya devam edecekler.