BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL

Kaleşnikoflu askeri törenle Kobani kutlaması!

Son günlerde çok sık gündeme gelen PKK'nın gençlik örgütü YDG-H bu kez kaleşnikoflar ile yaptığı askeri törende Kobani zaferini kutladı.

Abone ol

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri dün gece Kobani kutlamaları sırasında yüzleri kapalı olarak bazılarının ellerinde Kalaşnikof tüfekle askeri düzen şeklinde yürüdü. Yürüyüşün ardından dağılan grup, ilçedeki Kobani kutlamalarına katıldı.

İdil'de dün gece Kobani'nin IŞİD militanlarından temizlenerek Kürt güçlerinin eline geçmesi nedeniyle kutlamalar düzenlendi. Nevruz alanında yapılan kutlamalar sırasında Turgut Özal Mahallesi'nde YDG-H üyesi yaklaşık 100 kişi toplandı. Yüzleri kapalı ve bazılarının üzerinde Kalaşnikof tüfek bulunan gruptakilere kutular içinde getirilen havai fişekler dağıtıldı. Daha sonra Abdullah Öcalan posteri açan grup yanaşık düzen eşliğinde PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 metre yürüyen grup, Nevruz alanına giderek buradaki Kobani kutlamalarına katıldı.

VİDEOYA ÇEKİP SOSYAL MEDYADA YAYINLADILAR

İdil'de önceki gece de silahlı yürüyüş düzenleyen YDG-H üyeleri, bu yürüyüşü videoya kaydederek sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Şırnak Valiliği de videonun televizyonlarda yayınlanması üzerine bir açıklama yapmış ve silahlı yürüyüş yapan gruba rastlanılmadığını belirtmişti.