BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'ın FETÖ'cü damadının şirketinde şok!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın el konulan şirketine kayyum atandı. Topbaş'ın damadı FETÖ'den tutuklanmıştı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkaın Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı bir şok daha yaşadı. Şirketlerine TSMF el koydu ve başına da kayyum atatı. TMSF'nin el koyduğu Kavurmacı'nın şirketi Aydınlı Hazır Giyim Pierre Cardin ve US Polo gibi yüksek cirolu markaların sahibi.

TMSF denetimine geçen şirketler arasında Faruk Güllü'nün sahibi olduğu Güllüoğlu baklavaları da yer aldı.

Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü FETÖ'den geçtiğimiz Eylül ayında gözaltına alınmışlardı. Topbaş'ın damadı olan Kavurmacı ile  Faruk Güllü FETÖ finansörü olmakla itham edilip tutuklanmıştı. Kadir Topbaş damadı gözaltına alındığında 'Bana cemaatten ayrıldığını söylemişti' açıklamasını yapmıştı.

TMSF'YE DEVROLDU
ömer faruk kavurmacı ve kadir topbaş damadıÖmer Faruk Kavurmacı’nın babası Mustafa Şevki Kavurmacı da gözaltına alınmış, ancak sağlık sorunları gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

POLO, PIERRE CARDIN MARKALARINI ÜRETİYOR
Aydınlı Hazır Giyim’in bünyesinde Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo markaları yer alıyor. Aydınlı Grup’un 2015 yıl sonu cirosu 2.7 milyar lira.

Güllüoğlu baklavaları da TMSF'nin yönetimine geçti. Ünlü baklava şirketinin sahibi olan Faruk Güllüoğlu FETÖ'den tutuklanmıştı.