BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21

Kadir İnanır'ın son durumu hakkında flaş açıklama

Kadir İnanır'ın son durumu hakkında flaş açıklama

Acilen ameliyata alınan Kadir İnanır’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Doktorları ünlü sanatçı Kadir İnanır’ın son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Doktoru pıhtılaşma zamanında çıkarılmasaydı sanatçının kalıcı felç olma olasılığının çok yüksek olacağını söyledi.

Kadir İnanır'ın son durumu hakkında flaş açıklama

Geçtiğimiz pazar günü beyne pıhtı attığı anlaşılan ve apar topar hastaneye kaldırılmasıyla sevenleri ve hayranlarını üzüntüye boğan Usta Oyuncu Kadir İnanır'dan iyi haber geldi. Yaklaşık bir haftadır yoğun bakımda tedavisi devam eden Kadir İnanır'ın durumunun iyiye gittiği açıklandı. Doktoru İnanır'ın yoğun bakımdan çıkarıldığı haberini de verdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Artık kendisi yoğun bakımda değil. Dünden itibaren ayağa da kaldırdık. Şu anda herhangi bir fiziksel problem yok. Kasıktan genelde gireriz biz beyin için. Bizim beyinde ulaşabileceğimiz en ince damar çapı 0,4 mm’dir. Kadir Bey’in pıhtısı ana beyin damarlarından birindeydi.

Kadir İnanır'ın son durumu hakkında flaş açıklama

Kadir Bey’de işlem zamanında etkin bir şekilde yapıldı. Damara kısa sürede girildi pıhtı kısa sürede çıkartıldı. Pıhtıyı artıran bazı risk faktörleri var Kadir Bey’in. Ama vücut iyi tepki verdi. Benim suratım asıktır biraz ama bugünlerde gülüyor Kadir Bey için. Beyin kalpten çok farklı bir organ. Kalp krizinde bir ağrı olduğu için doktora daha çok gidiyor insanlar. Ünlü oyuncu ile sabah güzel bir konuşma yaptıklarını anlatan Koçer, "Sabah Kadir Bey ile gayet net ve güzel bir konuşma yaptık. Artık kendisi yoğun bakımda değil, yatakta. Dünden itibaren ayağa da kaldırdık. Şu anda herhangi bir fiziksel problemimiz yoktur." dedi.

Kadir İnanır'ın son durumu hakkında flaş açıklama

Koçer, İnanır'ın hastaneye erken getirilmesinin önemine vurgu yaparken, bu vesileyle tanının hızlı konulabildiğini vurguladı. Sanatçının beyin pıhtısının ana beyin damarlarından birinde bulunduğunu dile getiren Koçer, şöyle konuştu: "Kadir Bey'in pıhtısı ana beyin damarlarından birindeydi. Bu tür ani damar tıkanıklıklarında beyin cerrahisinin yani açık ameliyatın, kafatasının çıkarılarak yapılan ameliyatların yeri çok kısıtlıdır. Asıl işlem o pıhtının dışarı alınmasıyla mümkündür ve yandaş bazı ilaçlarla o pıhtının erimesini kolaylaştırmakla mümkündür. Kadir Bey'de de bu zamanında etkin şekilde yapıldı. Çünkü tanısı kısa sürede konuldu, damara kısa bir zamanda girildi ve pıhtı kısa bir zamanda çıkartıldı."

Kadir İnanır'ın son durumu hakkında flaş açıklama

İnanır'ın nörolojik tablosunun iyi olduğunu ve her türlü aktivitesini yapabilecek duruma geldiğini aktaran Koçer, "Şu anda karşımızda yürüyen, konuşan, her türlü normal aktivitesini yapan bir kişi olarak duruyor. İşlemden hemen sonra da böyleydi ama bugünlerde biraz daha rahat. Yoğun bakımda tutmamızın nedeni şimdiye kadar bu pıhtıyı attıran bazı risk faktörleri var KadirBey'in. O risk faktörlerini kontrol altında tuttuk bu döneme kadar, bize de vücut iyi cevap verdi. O nedenle dün yatağına çıkartma fırsatını bulabildik." diye konuştu. Koçer, İnanır'ın en kısa sürede hastaneden çıkarılmasını planladıklarını sözlerine ekledi.