BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  POLİTİKA

Kadın vekilin sözü Arınç'ı çok utandırdı!

TBMM 2013 Bütçe görüşmelerinde Bülent Arınç ve CHP'li Aylin Nazlıaka arasında ilginç bir diyalog yaşandı...

Abone ol

TBMM 2013 Bütçe görüşmeleri oldukça hararetli geçti. Bülent Arınç, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kendisine bakarak soru yöneltmesinden rahatsız oldu. Nazlıaka'yı 'lüften bana bakmayın' diye uyardı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bankaların devlet eliyle satılması konusunda Bülent Arınç'ın 2000 yılında Fazilet Partisi milletvekiliyken yapmış olduğu bir açıklamayı örnek göstererek şu anda yapılan hukuksuz işlemlerin üzerini çizdi.

LÜTFEN BANA BAKMAYIN

Ancak Nazlıaka'nın devamlı olarak Bülent Arınç'a bakması ve sorular yöneltmesi Arınç'ı rahatsız etti. Bülent Arınç, "Lütfen bana bakmayın genel kurula hitap edin" diyerek CHP'li kadın milletvekili Aylin Nazlıaka'yı uyardı. Bunun üzerine Nazlıaka'nın cevabı ise "Rahatsız oluyorsanız size bakmadan konuşabilirim elbette" oldu.

EVLİ BİR BAYANIN BUNU DEMESİ YÜZÜMÜ KIZARTTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kürtaj tartışmasında dile getirdiği "Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın" sözlerine karşı da "Evli bir bayan milletvekili, çocuğu olan milletvekili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz" ifadesini kullandı.

Arınç, Nazlıaka'nın sözlerini şöyle eleştirdi:

Kürtaj meselesi siz Aylin Nazlı öyle bir söz sarf ettiniz ki, benim yüzüm kıpkırmızı oldum. Ben o zaman mahcup oldum. Asıl o zaman utandım, asıl o zaman yerin dibine geçtim. Bir evli bir bayan milletvekili, bir çocuğu olan milletvekili kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz, benim o zaman yüzüm kızardı, o zaman mahçup oldum.”

BİZ DİŞİLİĞİMİZLE DEĞİL KİŞİLİĞİMİZLE BURDAYIZ

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Arınç'ın konuşmasından üzüntü duyduğunu ifade ederek, üzüntüsünün ülke kadınlarına yönelik olduğunu söyledi. Arınç'ın ''cinsiyetçi'' konuşma yaptığını ve konuşmasına ''bir kadın milletvekili'' diyerek başladığını ifade eden Nazlıaka, ''Bunu erkek milletvekili söyleseydi, aynı şekilde konuşmasına başlayacak mıydı? Kendisine bakmamdan mahcup olduğunu söyledi. Kendisi mahcup oluyorsa milletvekilinin cinsiyetinden değil, söylediklerinden ötürü olmasını dilerdim. Kendisine yakıştıramadım. Kendisine toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili kitap hediye edeceğim. Bizler 'zarif' gibi sıfatlarla anılmak istemiyoruz. Biz kadın milletvekilleri dişiliğimizle değil, kişiliğimizle buradayız. Bu böyle biline'' dedi.