BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kadın üsteğmenin büyük başarısı

Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Kıdemli Üsteğmen Songül Yakut'a erken terfi

Abone ol

Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Kıdemli Üsteğmen Songül Yakut, yüksek lisans eğitimi ve başarılı çalışmaları nedeniyle 1 yıl erken terfi ederek yüzbaşı olacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kara Harp Okulu mezunu olan ve önceki yıl Jandarma Komutanı olarak Beypazarı ilçesinde göreve başlayan Kıdemli Üsteğmen Yakut'a (30), terfi yazısı gönderildi. 54 bin nüfuslu ilçenin asayişini sağlayan Yakut'un emrinde 26'sı rütbeli, 70'i er ve erbaş toplam 96 askeri personel bulunuyor.

Yakut, yüksek lisans eğitiminin olması ve başarılı çalışmalarından dolayı 1 yıl erken terfi ediyor. Türkiye'nin ilk kadın jandarma komutanı olan ve 5 yılda terfi etmeye hak kazanan Kıdemli Üsteğmen Songül Yakut, yabancı dili sayesinde de ilçeye gelen üst düzey komutan eşlerine refakat edebiliyor. Sık sık köy gezilerine çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinleyen Yakut, bu davranışlarıyla vatandaşların sempatisini topluyor. İnsanlarla iyi ilişki kurmayı sevdiğini belirten Kıdemli Üsteğmen Yakut, ''Ülkenin değişen çehresiyim'' dedi.