BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kaderi merak ediliyordu! Tesla Elon Musk kararını verdi

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hissedarları dün Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'ı görevden almayı oyladı. Şirket içi fikir ayrılığından galip ayrılan taraf Musk kardeşler oldu.

Abone ol

Tesla şirketinin dün yaptığı yıllık yönetim kurulu toplantısında Elon Musk'ın yönetim kurulu başkanlığından, kardeşi Kimbal Musk'ın da yönetim kurulu üyeliğinden alınması oyladı.

Tesla'nın önde gelen hissedarlarından biri olan Jing Zhao isimli yatırımcı, Musk'ın yönetim kurulu başkanlığını bırakarak bağımsız bir yönetici pozisyonunda olmasını önermiş, bunun üzerine Musk'ın CEO olarak göreve devam edip etmemesi tartışmaya açılmıştı.

GÖREVDE KALDI
TSİ 12.30'da başlayan toplatıda Musk'ın görevde kalması kararı çıktı. Şirketin CEO'su olan Musk aynı zamanda yüzde 20 hisseyle yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Tesla Motors, 2018'in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı. 

KADERİ JOBS'A BENZEMEDİ
Bu karar ile Elon Musk'ın kaderi Steve Jobs'a mı benzeyecek sorusu da geçersiz kalmış oldu. Zira Musk, Jobs gibi kendi var ettiği firmadan kovulmayarak bu senaryoyu geçersiz kıldı.