BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

John Lennon gibi heykeli de hayran kurbanı oldu

1960’lı yılların dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles’ın 37 yıl önce hayranı tarafından öldürülen solisti John Lennon’ın bal mumu heykeli de aynı kaderi paylaştı.

Abone ol

John Lennon’ın İskenderun Park Forbes’te sergilenen heykeli, fotoğraf çektirmek isteyen bir hayranı tarafından kırıldı.

İskenderun’a yeni yaşam tarzı getiren Park Forbes, bir ilki daha gerçekleştirerek Jale Kuşhan’a ait İstanbul Balmumu Heykel Müzesi’ni kent halkıyla buluşturdu. Dünyanın ilk 4 boyutlu müzesi olan İstanbul Balmumu Heykel Müzesi’ndeki eserler, Park Forbes’te 800 metrekare alanda kurulan 7 ayrı odada sergilenmeye başlandı.

MÜZE İLE TARİHE YOLCULUK

Müzede başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman, Osman Gazi, Selçuklu Hükümdarı Alparslan, Moğol Hükümdarı Cengizhan, Fransa Kralı XV. Lois, Hürrem Sultan, Fuzuli, İbn-i Sina, Mevlana Celaleddin-i Rumi gibi tarihin çok önemli isimlerinin bal mumu heykelleri sergileniyor. Ayrıca; Michael Jackson, Elvis Presley, Arnold Schwarzenegger ve The Beatles gibi unutulmaz dünya starları da serginin dikkat çeken heykelleri arasında yer alıyor. Konusunda uzman rehberler eşliğinde yapılan 45 dakikalık geçmişe yolculuk turunda, daha önce duyulmamış hikayeler anlatılıyor.

JOHN LENNON’IN HEYKELİ KIRILDI

İskenderun’da görücüye çıkan müzede, ilginç bir de olay yaşandı. İngiliz müzik grubu The Beatles’ın 1980’de öldürülen üyesi John Lennon’ın heykeli, kendisi ile aynı kaderi yaşadı. Grubun bal mumu heykeli ile fotoğraf çektirmek isteyen Beatles hayranı, John Lennon’ın heykelini kırdı. 3 parçaya bölünen heykel, sadece 4 gün sergilenebildiği müzeden kaldırılırken, John Lennon grubun diğer üyeleri Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr’ı bir kez daha yalnız bırakmış oldu.