BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  GÜNCEL

Jetler havalandı namlular Suriye'ye çevrildi

Şanlıurfa halkı diken üstünde... Ceylanpınar'dan bugün de patlama sesleri duyuluyor

Abone ol

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Resulayn İlçesi, Suriye uçakları tarafından bu sabah da bombalandı. Türk tankları namlularını Suriye'ye çevirdi.

Suriye savaş uçaklarının, Türkiye sınırın da bulunan Resulayn şehrine bomba yağdırmaya devam etmesi üzerine alarma geçen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu için bölgeye F-16 savaş uçakları gönderdi.

SURİYE SINIRINDA BÜYÜK HAZIRLIK

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

RESULAYN'DAN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Saat 09.50'da Resulayn semalarında beliren Suriye savaş uçakları, kentin üzerine 3 bomba bıraktı. Sınırımıza yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki patlamaların ardından Resulayn'dan dumanlar yükseldi.

Suriye savaş uçakları Resulayn'ı dün de defalarca bombalamıştı.

Bu arada sınırda güvenlik önlemleri arttırılırken askerlerin kazılan siperlerde Resulayn karşısındaki sınıra mevzilendikleri ve tankların da namlularını Suriye’ye doğru çevirdiği gözlendi. Asker sınırda yeni siperler kazarken bölgede gerilimli bekleyiş sürüyor.

ESAD'IN JETLERİNE KALAŞNİKOFLA KARŞILIK VERİLİYOR

Şanlıurfa'nın Ceylanpıanr ilçesi sınırında, Suriyeli muhalif güçlerle Esad güçleri arasında devam eden çatışmalarda, muhalifler sınıra yaklaşan jetlere Kalaşnikofla karşılık veriyor. Sınırda hava bombardımanı sıklaştı.

Bugün Esad'a bağlı jetler ardarda sınırı bombaladı. Ceylanpınarlılar kaçışırken, muhalifler Kalaşnikoflarla jetleri vurmaya çalıştı. Resulayn ilçesinde de yükselen dumanlar, yaşanan savaşın şiddetini gözler önüne seriyor. Muhalifler, gelecek jetlere karşı siper alıyor.

KAYMAKAMLIK ARALIKSIZ UYARIYOR

Bu arada, Ceylanpınarlıların bir kısmı evlerini terk ederek komşu illerdeki akrabalarına sığınırken, bazıları da sınıra yaklaşarak olup biteni izliyor.

Kaymakamlık, hoparlörden sık sık vatandaşın evden çıkmaması için uyarıyor. Polis, devriye atarak sınırdan vatandaşı uzaklaştırıyor.

 VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Bu arada Ceylanpınar'a çok yakın bir mesafede meydana gelen patlama nedeniyle ilçede vatandaşlar sokaklara çıktı. Güvenlik güçleri de vatandaşları sınırdan uzak durmaları konusunda uyardı.

TANKLARIN NAMLULARI SURİYE'YE ÇEVRİLDİ

Bu arada sınırda güvenlik önlemleri arttırılırken askerlerin kazılan siperlerde Resulayn karşısındaki sınıra mevzilenirken, tankların da namluları Suriye’ye doğru çevrildi. Suriye jetlerinin bombaladığı Rasulayn ile Ceylanpınar arasında sadece tel örgü bulunuyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde okullar 19 Kasım'a kadar tatil edildi.

JETLER ANINDA MÜDAHALE İÇİN HAVALANDI

Suriye savaş uçaklarının, Türkiye sınırın da bulunan Resulayn şehrine bomba yağdırmaya devam etmesi üzerine alarma geçen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu için bölgeye F-16 savaş uçakları gönderdi.

Türkiye Suriye sınırında bulunan Resulayn şehrinin muhaliflerin kontrolüne geçmesiyle birlikte Suriye ordusu tarafından başlatılan hava saldırısında sınır ihlali yapılmaması için havalanan Türk jetlerinin ihlal durumunda Suriye uçaklarını vurmaya hazır olduğu belirtildi. Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ‘acil’ kodlu emirle 5 adet F-16 savaş uçağı, havalanarak sınır bölgesine gitti. Sınır ihlalinin olmaması için Ceylanpınar, Resulayn sınırında keşif uçuşu yapan ve Suriye uçaklarına gözdağı veren Türk F-16 savaş uçaklarının mühimmat yüklü olduğu ve ihlal durumunda vur emri aldıkları bildirildi.

Sınır ihlali olmaması durumunda sadece keşif ve devriye uçuşu yapacakları belirtilen savaş uçakları, Türkiye-Suriye hattında uçuşlarını sürdürüyor.